Sterres verjaardag en pasen

Lieve Daan,

Het is 8 april. Afgelopen dinsdag was je zusje jarig. Ze werd 3 jaar. 3 jaar, jouw leeftijd. De leeftijd die je altijd zult hebben. Ik weet niet hoe we vorig jaar de verjaardag van Sterre hebben gevierd, het zal vast een feest geweest zijn. Zo ook dit jaar, als je 3 wordt, dan weet je dat je jarig bent. Dan geniet je voor het eerst echt. Ik weet nog hoe jij genoot toen je 3 werd, ik zie je nog voor me, jouw blije hoofd. En u werd Sterre 3. Sterre werd 3 en ze genoot. Het was haar feest. Haar Dora feest met geweldige cadeautjes, een prachtige taart, heel veel visite en een heuse limo om onze kleine prinses rond te rijden. We hebben gelachen, gezongen en gefeest en natuurlijk hebben we ballonnen voor je opgelaten maar…

Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik me de dag heb doorgeworsteld. Ik heb hard mijn best gedaan om Sterres feest zo geweldig mogelijk te laten zijn. Zoals altijd, maar oh wat deed en doet mijn hart zeer. Hoe langer je weg bent, des te erger de pijn. En nu is het Pasen.
Vanochtend vroeg liep ik weer in mijn pyjama in de tuin om de eieren te verstoppen. 3 pratende eieren, die roepen “zoek , me dan, hier ben ik”… 3.. geen 4. Daarna samen met papa het paasontbijt klaar maken. 3 kindjes die een mooie placemat hebben gemaakt, weer 3, geen 4. 3 broodhaantjes in de broodmand, maar 5 eitjes in de schaal. Er mist er steeds 1. Hoe hebben we dat vorig jaar gedaan ? Was ik toen nog zo verdooft ? Ik weet het niet, maar oh lieverd, wat mis ik jou ! Ik mis je bij het opstaan en bij het slapen gaan. Ik mis je bij het schoenen kopen, ik mis je bij het naar de Julianatoren gaan, ik mis je bij het naar school gaan en het thuiskomen van mijn werk. Ik mis je als ik naar de broodhaantjes in de broodmand kijk, ik mis je bij het tellen van de eitjes, ik mis je zo !!!!!! Ik mis je zo. Ik zou willen gillen en schreeuwen en alle kopjes in huis kapot willen gooien want lieverd ik wil je terug.

Op Facebook schreef ik, en je huilt omdat in je tranen de liefde ligt…. Mijn liefde voor jou gaat nooit over. Ik heb zoveel liefde voor jou, ik kan wel de hele dag huilen en dan nog is het niet genoeg om mijn liefde voor jou recht te doen.

Guus Meeuwis – De weg

Kan nauwelijks wat zien
Door de waas voor m’n ogen,
Lijkt alles gelogen
Al het mooie lijkt dood

Ik heb zelfs de kracht niet,
Om op te geven
Al wil ik het niet
Het leven gaat door

We leefden ons leven
om samen te sterven
De bergen beklommen
De dalen gedeeld

In het diepst van de nacht
zelfs de zon laten schijnen
niets wat niet kon
niets was te veel
We wilden geloven
In het eeuwige leven
Samen verscholen
in wanhopige troost

We hebben de waarheid
Zo diep als kon begraven
Ik was een met een engel
Zolang het mocht

Waar jij verscheen
scheen de zon met je mee
Geen tijd voor verdriet
Maar elke dag omarmt
En altijd vrolijk
Hoe jij dat voor elkaar kreeg..
.. met oneindig veel moed
Leven is niet fair

De dans, gedanst, op een zilveren tapijt.
Met jou dicht bij mij, de verloren tijd beweend
Doelloos verzonken, en dronken.
En niets dat niet mocht.
Wij 2 door de tijd, de tijd heen.
Midzomernacht droom.

Waar jij verscheen
scheen de zon met je mee
Geen tijd voor verdriet
Maar elke dag omarmd
En altijd vrolijk
Hoe jij dat voor elkaar kreeg..
.. met oneindig veel moed
Leven is niet fair

Jouw stralende lach, en je mooie gezicht.
Jouw tedere woorden, je onverwoestbaar krachtige wil.
Je hebt je noodlot, steeds het hoofd geboden.
Tot het eind geloofd in jouw idee van geluk.
Jouw idee van geluk.

Ik ga niet weg, heb nog wat tijd gekregen.
Zal altijd maar doorgaan, tot aan het eind.
Heb je voor altijd, m’n hart gegeven.
Ik draag je bij me, tot het licht straks dooft.
Ik draag je bij me, tot het licht straks dooft

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

6 reacties op Sterres verjaardag en pasen

 1. Tessa schreef:

  Zomaar een zondagmiddag.. zomaar ineens moet ik aan Daan denken. Daantje banaantje, ik volgde je blog altijd, altijd met de hoop op goed nieuws voor jou. Wat blijft het vreselijk gemeen en oneerlijk dat je de ziekte niet hebt kunnen overwinnen. Zomaar ineens, moet ik denken aan jou, je papa en mama en je broer en zussen. Zomaar ineens, moet ik jullie even laten weten dat jij niet vergeten wordt Daan!

 2. Fam. Welgraven schreef:

  Prachtig geschreven, Paula…
  Zit hier met tranen in mijn ogen, verdriet voor jou, verdriet voor jullie…

  Mijn moeder vertelde me eens, dat toen mijn zusje overleed, haar hart in stukken brak en nu geplakt is met tape, maar 1 groot stuk mist.
  Haar hart zal nooit meer compleet zijn en de barsten blijven altijd zichtbaar en voelbaar…
  Kan me zo voorstellen dat het gemis voor jou ook zo moet voelen…

  Als er iets is wat ik/we voor jullie kan/kunnen doen, hoor ik het graag van je.

  Lieve groet, Sandra

 3. berna schreef:

  lieve familie

  de pijn van het gemis….van jullie Daan…zo voelbaar in hetgeen je schrijft…

  lieve groet berna

 4. Karin schreef:

  Iedere dag met een rouwrandje… Gemis is zo voelbaar. Sterkte is dan zo’n leeg woord. Een arm om je heen, bij deze

 5. Loes schreef:

  Wat zijn jullie een prachtgezin maar met zoveel verdriet,
  Liefde en warmte voel je door alles heen, voor elkaar voor je kindjes.
  Voor jullie 4 mooie kindjes, waarvan Daan zo vreselijk gemist word.
  Kus van mij

 6. Lotte,Jesse&Mick schreef:

  “Wat binnen in je is,
  wat in je hart besloten is.
  neem je eeuwig met je mee….”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette