4 november 2012

Lieve Daan

Het is weer 4 november.

4 november, de dag met de grote zwarte rand. De dag waarop we hoorden dat jij echt definitief geen kans meer had om beter te worden. De dag waarop we hoorden dat we jou zouden gaan verliezen.

Ik weet nog dat ik dacht “ik neem jullie mee, allemaal, met wat kleren en de rest laten we hier. We vluchten ergens ver weg waar niemand ons kan vinden en dan ga je ook niet dood.
We verstoppen ons, we laten ons niet vinden zelfs niet door de dood, en we leven met z’n allen nog lang en gelukkig…. “

We weten dat het niet zo afliep. We weten dat het allemaal anders ging dat we ons niet konden verstoppen en dat we niet met z’n allen door leven.

De periode tussen je verjaardag en 4 november is raar. Je laatste verjaardag zo beladen en dan het onheilspellende nieuws dat op 4 november volgde. Ik word nog iedere keer misselijk als ik terug denk aan het telefoontje van de oncoloog .. het telefoontje waarin ze me vertelde wat mijn hart al wist maar niet wilde horen.

En nu maken we ons op voor de periode 4 november tot 6 februari. Iedere dag kan ik zo terug halen.. wat we deden, hoe je was, de angst, de band om mijn hart, de knoop in mijn maag maar ook jouw aanwezigheid nog. Jou lach, je ogen, je stem, je haartjes, je knuffels, je kusjes, je verdriet, je pijn, je zijn…..

Lieve Daan, wat zou ik me graag verstoppen, samen met jou, Merel, Tijs, Sterre en papa.

Ga je mee, we verstoppen ons en we laten ons door niemand vinden, dan leven we met z’n allen nog lang en gelukkig…..

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

2 reacties op 4 november 2012

 1. ineke schreef:

  Wat een begrijpelijk gevoel. Herken dit. Zou dit ook willen vragen aan mijn overleden zoon.

 2. Alies schreef:

  Lieve Paula, Pim, Merel, Tijs en Sterre,
  Elke dag zonder Daan is moeilijk, sommige zijn verschrikkelijk moeilijk. Ik kan het me niet voorstellen maar wel dat jullie zo graag zouden willen verstoppen.
  Ik weet nog goed wat ik deze dag, twee jaar geleden, deed. Waar ik was. De spanning die ik voelde. En ik weet dat dat slechts een fractie is van wat jullie die dag doormaakten. Daan zit in alles wat jullie doen, waar en wat jullie zijn, waar jullie gaan. Ik wens jullie veel sterkte met dit intens grote verdriet en gemis. In gedachten bij jullie, allemaal!

  Liefs,
  Alies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette