Thomas, Esmee, Daan, Madelief, Isa, Sven en Joeri

Mooie namen, dat zijn het. Een rijtje mooie namen, met veel liefde door ouders uitgezocht voor het kindje in aantocht. Mooie dromen, die heb je voor het kindje in je buik als je zwanger bent. Mooie dromen en fantasieën over hoe gelukkig je zult zijn, hoe gelukkig je kind zal zijn. Mooie momenten, vanaf het moment dat je kindje op je buik gelegd word. Je slaat ze op, zuigt en snuift ze op maar ze verdwijnen naar de achtergrond. Je bent druk met de dingen van alle dag. Druk met je huis, je werk, je vrienden en familie.
Mooie dromen die veranderen in een nachtmerrie als je hoort dat je kind kanker heeft. Je wereld stort in en je denkt nog maar aan één ding: overleven.
Mijn kind, mijn geliefde gewenste kind, het kind waar ik zoveel mooie dromen voor heb, mijn kind MOET overleven. Dat moet gewoon dat kan niet anders. Het kan toch niet zo zijn dat Mijn kind ? …. Nee, Nee MIJN kind gaat overleven en dan komen al die mooie dromen alsnog uit. Je emoties schakelen over naar de overlevings modus. Naar overleven en vechten, vechten voor je kind. Dat mooie kind waar je met zo veel verlangen op hebt gewacht. Waar je met zo veel liefde een naam voor hebt uitgezocht.
En dan …… dan komt de dag dat alle hoop je wordt ontnomen. Je hoort dat jouw kind, je eigen vlees en bloed het niet gaat redden van die vreselijke ziekte. Hoe kan dat nou denk je ? en Nee, niet mijn kind, neem mij maar niet mijn kind. Mijn prachtige kind waar we zoveel mooie dromen voor en over hebben. Mijn prachtige gewenste geliefde kind dat nog zo veel verschil kan maken in deze wereld. Neem niet mijn kind, neem mij ! Maar zo gaat het niet en de dag van het voorgoed afscheid nemen van je kind breekt sneller aan dan je dacht. Dan je aankunt……

Thomas, Esmee, Daan, Madelief, Isa, Sven en Joeri…. Prachtige namen. Prachtige kinderen waar prachtige dromen bij horen. Dromen die niet uitkomen omdat kanker roet in het eten gooide. Omdat kanker bedacht dat het recht had op een plaatsje in deze prachtige kinderlijfjes.

Thomas, Esmee, Daan, Madelief, Isa, Sven en Joeri……. Laat er een einde komen aan deze rij namen. Laat er een einde komen aan de rij namen van prachtige kinderen waarvan de dromen niet uitkomen.

Om de dag sterft een kind aan kanker………..

 Steun KIKA, Giro 8118

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

5 reacties op Thomas, Esmee, Daan, Madelief, Isa, Sven en Joeri

 1. marian schreef:

  lieve allemaal,
  ik hoop zo dat het niet stil gaat worden om jullie heen.
  en dat er op alle moeilijke dagen mensen zullen zijn die jullie zullen troosten.
  en over Daan blijven praten.
  ik denk vaak, wat zal het een opgave zijn als je `s morgens wakker wordt….om weer een dag te moeten beginnen zonder Daan.
  zo ook morgen….
  veel sterkte!
  liefs van Aruba.

 2. Suzan, Martijn, Esmee, Femke schreef:

  Hee meiske,
  Je bent en blijft een kanjer die geweldig kan schrijven. Zo pakkend, zo ontroerend, zo waar !!!!
  Lieverd jullie zitten in mijn hart !

  Knuffels van ons

 3. Peter Visser schreef:

  RESPECT kan niets anders zeggen, zo mooi geschreven, zo diep vanuit het hart.

 4. Anja, moeder van een Xena, een kanjer met lef schreef:

  Ik ben hier stil van, ontroerd, zo mooi geschreven. Geen een van de kindjes genoemd in de titel heb ik persoonlijk gekend, maar sommige ouders volg ik via twitter en leef mee met hun verdriet en hun strijd met dit grote gemis! Al deze kinderen hebben een plekje gekregen in mijn hart net als hun ouders.
  Wij wensen ook jullie veel sterkte!

 5. Lotte,Bart,Jesse&Mick schreef:

  Wat mooi geschreven, KIKA zal dit moeten lezen, ik weet zeker dat ze hier heel veel inspiratie uit kunnen halen voor donaties.
  Daan wat zul je trots zijn op je geweldige mama!
  Jou mama heeft voor jou gevochten als een leeuwin, jou mama die nu nog steeds door vecht voor zoveel andere kindjes! Jou mama is speciaal Heart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette