Wisselvallig

Het was niet wat met onze Daan banaan vanmorgen.

Normaal gesproken is Daan zo gauw hij wakker wordt echt “aan”. Hij kletst je de oren van het hoofd, springt en zingt en begint de dag goed. Maar vandaag niet. Daan wilde liggen. Daan had pijn, Daan voelde zich ziek.

Vannacht had ons meneertje koekepeertje gespuugd en was hij erg onrustig. Hoesten, niet comfortabel. Na een zetpil ging het iets beter maar de onrust bleef toch.

En vanochtend ging Daan dus niet “aan”.

Daan wilde boven liggen, beneden liggen op de bank, toch weer naar boven omdat de drukte hem beneden te veel werd. Merel en Tijs waren heel lief en deden voor zover dat mogelijk is als je 5 en 6 bent erg rustig. Sterre die Daan adoreert wilde steeds heel lief bij Daan zijn maar het was Daan allemaal teveel. Staan ging niet, rechtop zitten ging niet, alles deed Daan pijn en dan vooral zijn hoofd en zijn oog.

Bij ons gingen intussen alle alarmbellen af, we raakten met de minuut meer bezorgd.

Merel en Tijs mochten ondertussen met Barbara, Isa en Vigo mee naar Kidsplayground. Wat ontzettend lief van Barbara weer. Barbara neemt Merel en Tijs regelmatig even mee uit. Dat is heerlijk voor ze, even weg, gewoon pret maken zonder rekening te moeten houden met Daan. Dat is zo belangrijk voor ze, ze genieten daar echt enorm van. Barbara, nog maar een keer: heel erg dank je wel ! Je bent top en we vinden het ontzettend fijn dat je dit voor en met Merel en Tijs wilt doen.

Om 11.30 uur kwam de huisarts. Onze huisarts komt iedere week even langs, zo raakt Daan aan haar gewend en dat is fijn voor straks. Daan vertelde zelf aan de huisarts dat hij pijn had en waar.

Nadat de huisarts Daan wat geobserveerd had en onze verhalen had aangehoord werd besloten dat we het voorlopig toch op griep houden. Natuurlijk kan het nog steeds iets anders zijn maar voor nu kijken we het wat aan. Geven we paracetamol als Daan pijn heeft en hebben we een hoestdrank tegen het hoesten gekregen. Maandag komt de huisarts weer….

Nadat de huisarts weg was gaven we Daan een paracetamol, we wilden dat de huisarts Daan zag zoals hij zich voelde en niet “onder invloed” van een zetpil.

Na de zetpil ging Daan met mama naar boven om te slapen, maar de zetpil deed zijn werk en Daan wilde kip(nuggets), tv kijken (brandweerman Sam, als iemand daar een dvd’tje van heeft …) en uiteindelijk wilde meneer domweg uit bed. Daan wilde met papa mee oma Ria ophalen en daar gingen ze. Daan kwam terug, met oma Ria en papa en na een paar minuten kwamen André en Ruben ook. Ruben is het beste medicijn dat je Daan kunt geven (oké en paracetamol dus). Merel en Tijs kwamen ook thuis en Tijs vertrok met André om vuurwerk te kopen. Daan en Ruben zaten aan elkaar vast geplakt op de zitzak, Merel en Isa vermaakten zich samen en Vigo en Sterrie ook (Sterrie is erg onder de indruk van Vigo en stond al luchtkussend voor hem bij het afscheid).

Toen zagen we een enorme Volvo aan komen rijden en ja hoor …. Hij zat er in… Knoeffie ! Met Ilse en Eva kwam hij zelf gebakken oliebollen brengen, kijk daarom hou ik dus van je Knoeff, je bent een fijne collega J

Gezellig wat drinken en Lisa was er ook. Lisa bleef onder lichte dwang van Daan (ik naas Jise zitte) bij ons eten en dat was erg gezellig. Nu ligt iedereen in bed. Nou ja, de kinderen. Eerst moest Tijs een hoestdrank, en Daan antibiotica. Enig idee hoe het voelt als je kind van 3 zich onder de tafel verstopt ondertussen tranen over de wangen rollend roepend “nee, nee ik nee drankje” …. Ik kan je vertellen, het verscheurt je. Klaar dus met de antibiotica.

We hopen hier dat de huisarts gelijk heeft, dat het griep is en dat Daan en Tijs zich snel weer beter voelen !

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Wisselvallig

 1. Sabine schreef:

  Lieve Daan,

  Wat kan jij goed foto’s maken!! Knapperd!
  Ik ben zo trots op jou, je hebt de kerst verslagen en nu met oud en nieuw knap jij gewoon met ab en paracetamol op. Super die leen-tijd voor jou en de familie.

  Kus

 2. Veerle schreef:

  Op de vraag, wie heeft er dvd’s met brandweerman Sam kan ik nu eens luidkeels JAAAA roepen. Zal ik ze morgen opsturen naar jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette