Logee

We hadden een logee vannacht.

Vertelde ik vorige week dat Merel en Tijs bij oma Ria hadden gelogeerd, gisteren kregen wij oma Ria zelf te logeren !

De logeerpartij van Merel en Tijs ontging ons Daantje banaantje niet natuurlijk. Nee, meneer wilde zelf ook graag logeren bij oma. Tranen vloeiden rijkelijk en Daantje vond ons “nee eejut” oftewel niet eerlijk.

Daan had natuurlijk gelijk maar wij dachten dat:

 1. Daantje niet zou durven en,
 2. Daantje het helaas moet doen met 2 overbezorgde ouders die het niet aandurven hem een hele nacht van huis te laten zijn..

Er volgde overleg en …. als Mozes (lees: Daan) niet naar de berg kan, dan moet de berg maar naar Mozes. Oma Ria kwam dus bij ons logeren.

Gistermiddag haalde papa oma op en oma werd ontvangen door een op en neer springende Daan die alsmaar riep: “oma hia it seeje”(lees: oma ria komt bij mij logeren)

Als je bij oma gaat logeren word je extra verwend en dus aten we patat (boffen he oma) met frikadel en ijs toe.

Na het eten nog even samen op de bank, pyjama aan en slapen. Tsja, dat zou je denken. Daan vindt het toch wel spannend dat oma komt en uiteindelijk brengt papa hem naar bed. Mama, papa en oma zitten nog even beneden en al gauw komt ook de kleine prinses (aka Sterre) erbij, zij voelt zich nog steeds niet lekker. Tegen 22.00 uur gaat mama naar bed, oma ook. We kruipen in het grote bed bij Daan. Gezellig liggen we daar met zijn 3-en. Af en toe snurkt oma een beetje, daar moeten Daan en mama wel om lachen. Verder ligt Daan zoals vaker dicht tegen mama aan. Na een poos in bed gelegen te hebben geeft Daan aan dat het nu tijd is voor oma om in zijn bed te gaan liggen. De logeerpartij is te spannend. Oma vertrekt met een kussen onder haar arm naar de Bumba kamer van Daan om daar lekker verder te slapen en ook mama en Daan vallen weer in slaap. Papa ligt met de kleine prinses op de bank. Merel en Tijs ook onder de indruk van de logeerpartij komen om 06.00 uur beneden maar worden tot hun grote frustratie door mama terug naar hun kamer gestuurd. Om 7 uur zijn Merel en Tijs weer beneden, Daan wakker en oma ook. En dan is het lol natuurlijk met zijn allen bij oma Ria in bed, Sterre is ondertussen ook door papa naar boven gebracht en ze hebben pret. Papa en mama kunnen tot hun schrik, zowaar een half uur samen in bed liggen… hoe lang dat geleden is ? Nou, de laatste keer dat dat voorkwam was op 19 juli 2009………..

Om 8 uur staan we dan toch maar op, Sterre mag vandaag naar het kinderdagverblijf. Als papa haar na het douchen weg brengt gaan Daan en oma de badkamer in. Daan in bad, oma onder de douche. Gezellig hoor. Mama maakt broodjes en thee en met zijn allen gaan we ontbijten. Daarna gaan mama en Tijs onder de douche en in bad, als we klaar zijn gaat Merel naar zwemles. Mama en Tijs spelen een spelletje Triominos en Daan en oma een spelletje 4 op een rij. Als Merel terug komt van zwemles heeft ze groot nieuws ! Ze heeft een gele walvis ! Tsjonge jonge wat een heldin ! We zijn heel blij en trots. Daarna rent mama naar de kapper, doet daarna boodschappen en we eten lekkere broodjes met gehaktballetjes want een gele walvis verdient iets lekkers. Na het eten moet Merel naar de hoorspecialist om dopjes voor tijdens het zwemmen aan te laten meten, Daan en Tijs gaan mee want ze gaan ook cadeautjes kopen voor mama’s verjaardag (gelukkig is mama helemaal niet nieuwsgierig) en mama brengt oma Ria naar de oude oma die in het ziekenhuis ligt.

Nu rusten we wat uit, halen we zo Sterrie weer op en gaan we lekker stamppot eten.

Wat een leuke dag hebben we gehad en wat een feest was de logeerpartij ! Dank je wel oma Ria dat je bij ons wilde logeren !

En terwijl wij het heel gezellig hebben gehad met oma Ria lezen we op de blog van een andere familie dat het met hun kind helemaal niet goed gaat. De wereld is soms oneerlijk en hard. We bidden voor Thomas en zijn familie en hopen dat Thomas geen pijn meer heeft.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Logee

 1. Peter Visser schreef:

  Wat een ongelofelijk drama moeten jullie KANJERS toch doormaken. Via Thomas van de Groep zijn mijn ogen open gegaan en tranen rollen over mijn wangen als ik ook jullie blog doorlees. Wat is het toch oneerlijk.

  Heel veel sterkte met je kleine KANJER en geniet van de momenten welke zich nu nog voordoen.

  Tot slot hoorde ik dit liedje en ik vind dit zo mooi http://www.youtube.com/watch?v=CuwAL7Idfl4&feature=related

 2. Joke schreef:

  Lieve Paula,
  Kan me zo voorstellen dat deze kerstdagen zwaar voor jullie zijn geweest.
  Zwaar en dankbaar.
  Wat weet je je gevoel mooi op schrift te zetten. Je hebt er echt talent voor.
  Weet dat ik je een fantastisch mens vind en een ubermoeder!
  Liefs,
  Sjook

 3. Jolanda, Ramon en Steven schreef:

  SuperOma, supergezin en superinstelling, kortom super wat jullie voor elkaar doen! We hebben er verder geen woorden voor, alleen maar diepe, diepe respect! Knufs!!

 4. loes schreef:

  Wat gezellig dat Oma Ria kwam logeren en wat leuk dat ik een overeenkomst heb.
  Jesse is ook eens bij ons wezen logeren en zei s,morgens”” opa en oma doen gurken(snurken)””maar dat is natuurlijk niet zo,tja kinderen zijn fantasierijk toch.
  Maar super zo,n logeerpartij en de Kerstvakantie.Wij gaan morgen dineren met Jesse&Mick en Lola&Joep (kids van Jaimie),we gaan naar de McDonalds.Jesse is zo blij dat Opa ook mee gaat en Opa verheugd zich natuurlijk ook op dit etentje!
  liefs loes

 5. eugenie zwart schreef:

  wat een leuke familie zijn jullie toch. en wij hebben diep respect voor jullie manier van leven. en we zijn altijd bereid iiiets voor jullie te doen, maar dat heb ik al eerder gezegd.ons gebed vergezelt jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette