Geen kerst meer

En dan zijn ze voorbij. De 2 dagen waar we zo enorm tegenop zagen.
Niet de dagen op zich, maar het traject er naar toe.

Als je verteld wordt dat de kans dat je kind van 3 de kerstdagen haalt praktisch nihil is dan eh, laat ik eens een understatement gebruiken, doet dat nogal wat met je.Het was een boodschap die we wel hoorden maar die niet binnen kwam. Want hoezo zou ons kind de kerst niet halen. Hij liep toch nog gewoon rond ? Maar goed, de boodschap was duidelijk, kerst was uiterst onzeker.En nu zijn ze voorbij de kerstdagen.

We hebben ons opgesloten in huis, ons weer even verstopt en geprobeerd er mooie dagen van te maken. Dat lukte vrij redelijk al had deze mama het af en toe wel zwaar. Vieren we volgend jaar heel anders kerst ? Wat staat ons te wachten. Vragen die door mijn hoofd spoken. Maar dan is daar gelukkig Daan die altijd weer een lach op mijn gezicht weet te toveren. Hij noemt mij een poepie en lacht daar zelf heel hard om. Kuiltje in de wang, net als Tijs, ogen wat klein, net als Merel, en Sterre lacht mee want als je grote broer lacht dan moet het wel grappig zijn…….. En zo kwamen we de dagen door.

Beetje eten, spelletje spelen, dvd’tje kijken, nog wat eten, klein slaapje tussen de middag, weer eten, even naar buiten…. nog meer eten..En tussendoor foto’s maken, zo veel mogelijk filmen en tussendoor samen lachen, af en toe mopperen (tsja, ook dat hoort erbij).

Tussendoor mochten we er voor zorgen dat Sterre snotvrij rondliep. Onze kleine prinses is zo verkouden het is echt zielig. Een loopneus, kwijlen en continu tranen die uit haar ogen lopen. Slapen is er niet bij, want dat gaat heel lastig als je steeds zo moet hoesten. Ik hoop maar dat ze snel opknapt. Wat mijn lijfjes ook hebben, ik vind het altijd vreselijk.

Wij gaan hier verder met leven in “geleende” tijd. Zo voelt het wel … nu weet ik dat banken tegenwoordig veel strenger zijn met lenen … maar laten we hopen dat wij nog heel veel tijd mogen lenen !

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Geen kerst meer

 1. Papa Yannick schreef:

  Goh, wat is de (k@nk€r)wereld toch klein. Toevallig (maar waarschijnlijk toch ook weer niet) heb ik deze site gevonden. Een vriendin van jou is een volger van mij op Twitter. Via haar “een speelhuis voor Pelstra – blog” kwam ik op deze site. Pas toen ik Daan las viel het kwartje. We kennen elkaar van F8 Noord. En helaas kunnen we elkaar de handen schudden in de zin van ervaringen in het verleden maar ook wat komen gaat. Tja… En dan zie ik ook nog eens de reactie van Menno die hij vandaag heeft geschreven hierboven staan. (zoals ik al zei de K-wereld is klein). Helaas kan ik hetzelfde als Menno schrijven. Deze kerst was voor ons de laatste samen met Yannick (al kan ik, en wil ik dat nog steeds niet geloven). Paula en Pim, groetjes van Paul en Debby

 2. Menno schreef:

  Ik zag jouw reactie op de blog van Thomas. Heb ondertussen veel van Daan en jullie situatie gelezen. Wat een pittig traject ook. En dan nu afscheid moeten nemen. Laatste kerst als compleet geheel. Ik weet hoe het voelt. Deze kerst was ook voor ons de laatste met z’n vijven. Heel veel sterkte met wat nog komen gaat. Pak elke dag met elkaar uit als een kado! Veel liefs, Menno

 3. Liesbeth schreef:

  Weer een brok in me keel! Heb nog veel aan jullie gedacht en ik maar denken dat onze kerst anders is niks vergeleken bij jullie…Frown Ik hoop ook dat jullie nog veel mooie momenten mogen beleven samen. Hou elkaar vast en geniet maar dat komt vast goed als ik het zo lees. Liefs Lies en Thijs

 4. Marieke schreef:

  lieve familie, wat zou ik graag een lening voor jullie afsluiten… hoop dat jullie je nog lang mogen verbazen over dit kereltje, zoals hij de heren doktoren(die het gelukkig weer mis hadden)en iedereen keer op keer verbaasd. Geniet hiervan.(maar dat doen jullie zeker) lieve groet marieke

 5. Jan schreef:

  Hoi allemaal, Ik hoop dat jullie dit met elkaar nog een tijd mogen vasthouden. We bidden voor jullie. Een hartelijke groet, Jan, Alice, Joas, Jorick en Job Priem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette