Vooroordelen ….

Vanmiddag, we gaan met Merel, Tijs en Daan met de stoomtrein mee. Gezellig ! In de stoomtrein zoeken we een plaatsje in de restauratiewagon. Lekker chocolademelk drinken, naar buiten kijken en af en toe buiten staan. In Beekbergen stappen er 3 oudere mensen in. Ook zij gaan een middagje met de stoomtrein mee. Op een gegeven moment hoor ik de drie zeggen "zo, die heeft ook een grote bult op zijn kop" ondertussen Daan's richting uit kijkend. Het irriteert me. Daan heeft geen kop, hij heeft een hoofd en als je goed kijkt zie je het enorme litteken dat hij heeft. Hij heeft niet zomaar zijn hoofd gestoten. We rijden verder met de stoomtrein, af en toe stoppen we. De kinderen willen heen en weer lopen en naar buiten. We doen dit ook maar op een gegeven moment vinden we dat ze op de bankjes moeten zitten. Aangezien Daan 2 is en hij allergisch is voor het woordje Nee (zoals de meeste 2 jarigen die ik ken overigens) zet hij het op een gillen als hij niet meer rond mag lopen. En dan gebeurt het. De man van het gezelschap zegt "ja, dat komt er van he dan heeft zo'n kind iets en dan wordt ie tot op het bot verwend dat krijg je er niet meer uit" ….. Ik voel woede opkomen. HOE DURFT HIJ ! Hoe durft hij zo te oordelen over Daan en over ons. En ik reageer. Zeg "Zo dat is fijn dat u alles zo goed weet"… Pim probeert de boel nog te sussen maar ik ben niet te houden. Ik zeg"totdat u zelf een kind heeft dat kanker heeft heeft u niet over ons te oordelen, het is zo makkelijk" De coupé is stil. Een mevrouw die achter ons zit zegt dat het inderdaad niet eerlijk is zo te
oordelen.
Ik begrijp best dat mensen naar Daan kijken. Hij heeft ook enorme littekens en die vallen op zo op zijn kale bolletje. En ja, hij heeft dat kastje onder zijn huid en ook dat zie je maar …. Daan is ook een mens. Hij is geen ding, hij heeft gevoel en wij ook. Het is enorm kwetsend om zo behandeld te worden. Daan is ziek. Heel ziek maar wij doen enorm ons best om Daan zo "normaal" mogelijk te behandelen. En dus staat Daan als hij stout is op de gang, krijgt hij straf. Maar hé, hij is 2 en dus is in zijn ogen zijn wil wet. Dat hoort bij 2 zijn. Veroordeel ons niet, veroordeel Daan niet, we zijn niet perfect, maar we doen ons best.

 

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Vooroordelen ….

 1. Ante - Vader van Davyn :) schreef:

  Hoi Paula, Ik heb maar een woord voor jou: TOP En ik heb maar een woord voor die vent: FLOP Grappig dat dat zo dicht tegen elkaar aan ligt. Sterkte de komende dagen. Groetjes ook van Josie en de kinderen.

 2. Sabine schreef:

  Domme domme meneer! Pech voor deze meneer en gelukkig voor Daan ben jij zijn moeder. Zo hoort het te zijn een moeder die voor je opkomt! Dit soort opmerkingen verwacht je van een kind. Succes in het ziekenhuis en knuffel voor Daan.

 3. Nicole, Jack, Jordy en Luca schreef:

  Wat kan de buitenwereld vaak toch onrechtvaardig hard zijn. Maar petje af dat je je mond opentrekt tegen iemand die zo lomp uit de hoek komt. Probeer het je niet te erg aan te trekken, je hebt je energie nu heel erg hard nodig voor je kleine mannetje. We denken aan jullie en de kaart is onderweg. Dikke kus voor Daantje en sterkte met de laatste kuur. Nicole, Jack, Jordy en Luca de Jong

 4. marion schreef:

  Wat zijn er toch een domme mensen op de wereld. We hopen dat jullie het heel gezellig hebben gehad verder. Jonah ligt niet in het AMC, maar in Hoorn dus we zullen jullie mislopen. Dat vinden we wel jammer. Misschien later nog een keer? Heel veel succes de laatste kuur. De post is al onderweg, Marion, Jan en Jonah

 5. marian richardson schreef:

  goed zo paula !!! ook die meneer heeft weer iets geleerd vandaag en gelukkig zat er iemand achter je die jullie bijviel ! ik heb ook zo`n mannetje van 2 (en die zegt ook nee!) lieverds alle goeds voor jullie ! en ik zal vragen of ze een beetje extra snel willen zijn met de post hier vanaf Aruba! groetjes marian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette