Waar iedereen benieuwd naar is

is hoe het gaat met Daan. Nou, het gaat niet goed. Vrijdag werd Daan om 10 uur voor de pre operatieve MRI verwacht. Hij liep er zelf naar toe, naar de slaapjesdokter. Eerst op de arm bij mama, toen op de arm bij papa, dikke knuffel voor ons allebei en Daan sliep. Om 11 uur was de MRI klaar en werd Daan met beademing en al weer naar het WKZ, naar de OK gereden. Een naar gezicht is dat, maar we wilden bij hem zijn. Zo lang mogelijk. Afscheid nemen op de OK, tranen met tuiten huilde ik. Ik vroeg aan iedereen of de operatie nu ook echt zou beginnen want het leek me vreselijk als hij nog 2 uur ergens zou liggen "wachten"…
Naar beneden waar onze familie aan komt om mee te wachten. 14.00 uur… de neurochirurg belt. Er waren wat opstart problemen….. de operatie begint nu pas, maar Daan heeft wel al die tijd onder narcose gelegen. Het doet zo veel pijn, te weten dat hij daar ligt, alleen, zonder zijn papa en mama die zielsveel van hem houden. Na wat tranen te hebben vergoten maken we ons weer op voor nog meer wachten. 17.00 uur, we worden gebeld, de operatie duurt nog zeker 2 uur wordt ons medegedeeld. 17.30, weer telefoon. Of we naar de IC willen komen. Binnen een half uur zal de neurochirurg daar ook zijn om ons te vertellen over de operatie. Paniek, hoezo ? nu al ? het zou toch nog 2 uur duren ? het is vast niet goed ….
Wachten in de wachtruimte van de IC, heel lang wachten want het wordt half 7, en het wordt 7 uur…… Dan kwart over 7 de neurochirurg. De operatie is goed gegaan, hij denkt dat hij alles heeft kunnen weghalen maar dat zegt niet alles. De operatie was lastig en het was erg moeilijk om op de juiste plek te komen, mede door het litteken weefsel dat door de eerdere operaties is ontstaan. Half 8, we zien dat Daan vanuit de OK naar de IC wordt gereden. Ik ren naar hem toe en hij zit in bed, wil eruit want hij wil mama ! En ik wil Daan ! ! ! Ik hou hem vast, dat heerlijke, prachtige lijfje. Op de IC aangekomen, Daan heeft veel pijn. Hij krijgt morfine en zakt weg. Zaterdag mag hij van de IC af, nog steeds heeft Daan veel pijn. Zondag brengt Daan de hele dag liggend in bed door. Af en toe huilend, kermend van de pijn. Hij heeft koorts tot 40 graden, er word bloed onderzocht, urine onderzocht maar het lijkt toch het meest op gewoon wondpijn, en resorptiekoorts (dat is na een operatie als het lichaam alle vocht en bloed moet "opruimen" die er tijdens de operatie zijn ontstaan). Vandaag ligt Daan nog steeds als een klein ziek vogeltje in bed. Weer koorts, spugen, heel veel pijn. Nu ik dit type lopen de tranen me weer over mijn wangen want mijn god, hij is zo dapper, zo sterk maar wanneer houd het eens op ? Hoeveel meer moet hij nog verdragen ? Af en toe ziet Daan niets, dat is heel angstig voor hem, hij zegt dan zelf ook dat hij bang is. Ik hou van Daan. Met heel mijn hart houd ik van mijn kinderen. Mijn lijfjes, mijn klavertje vier. Er is niets dat ik liever wil dan dat zij, later als ik oud en dement ben "co ouderschap" over mij hebben. Dat ze om beurten bij me op bezoek komen in het bejaardenhuis waar ik dan met Pim, en Corine (als Andre lief is mag ie ook komen, Freddy en Lisa zijn dan nog jonge goden die nog niet nadenken over bejaardenhuizen) zit. Dat ze hun kinderen meenemen en misschien wel hun kleinkinderen. Ik wil dat Daan blijft leven ! Ik wil dat Daan een waardig leven mag hebben. Zonder verdere pijn. Het is werkelijk hartverscheurend hoe hij er momenteel bij ligt, maar het toch nog op weet te brengen zijn moeder lekker te knuffelen, tegen haar aan te gaan liggen om zich veilig te voelen. Geen goud of geld in de wereld kan tegen dat gevoel op, mijn heerlijke prachtige lijfje die zich veilig voelt bij mij……….

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Waar iedereen benieuwd naar is

 1. Doenja (VP) schreef:

  Lieve familie, wat een strijd! Maar eentje die jullie gaan winnen… met Daan voorop! Over die finish…. en dan genieten! Tot die tijd, wees sterk, houd vertrouwen…. weet dat er door veel mensen aan jullie gedacht wordt.

 2. riet en gerard de jong schreef:

  Wat naar nu voor Daan en voor jullie. Heel veel sterkte. Riet en Gerard

 3. Sjook schreef:

  Ook ik val stil, en ik huil. Lieve Paula, Pim en jullie prachtige klavertje vier… Je kind zoveel pijn te zien hebben is onmenselijk! Hoop met heel mijn hart dat nu de herstelperiode kan beginnen, het is Daan en jullie zó gegund. Veel liefs, we denken aan jullie!

 4. Dionne schreef:

  Weet zo ook even niks te zeggen behalve dat ik met heel mijn hart hoop dat Daantje zich gauw wat beter gaat voelen!! Denk aan jullie……

 5. Tessa VP schreef:

  Geen woorden hier… alleen maar stil in gedachten bij jullie. Zet m op Daan!!!

 6. Patries schreef:

  Lieve Pim en Paula, woorden schieten gewoon te kort als je dit leest. Ik blijf aan jullie denken. Dikke knuffel van ons.

 7. Mommy vp schreef:

  Elke dag denk ik aan Daan en ik hoop, wens, bidt, duim dat jullie dappere mannetje beter wordt en eindelijk van zijn leven mag gaan genieten. Sterkte!

 8. riet en gerard de jong schreef:

  Ja, ook wij volgen jullie berichten en vinden het ontzettend verdrietig te horen dat Daan en daarbij jullie allemaal het zo zwaar moeten hebben. We wensen voor Daan op spoedig hoopvolle berichten.

 9. Pammy vp schreef:

  Tranen prikken achter mijn ogen na het lezen van dit stukje. Kom op kleine Daan word snel weer beter en ga lekker met mama knuffen. Wat een liefde lees ik. Ik ken jullie niet persoonlijk maar wens jullie heel erg veel sterkte en hopelijk is jullie klavertje weer snel en gezond thuis

 10. Suzan schreef:

  Lieffie wat zijn jullie toch sterk !! Jij, Pim…..vooral Daan en ook jullie andere prachtige moppies. Vanuit hier een hele hele hele dikke knuffel !

 11. Liesbeth schreef:

  Geen idee wat ik moet tikken. Tranen bij het lezen van je verhaal. Wat moeten jullie veel doorstaan. Sterkte voor Daan en jullie ik hoop echt dat hij zich snel weer wat beter voelt. Liefs

 12. Jessica van Wortel schreef:

  Heeele dikke knuffel voor jullie alle zes. Ik denk aan jullie en hoop dat Daantje zich snel wat beter voelt.

 13. Cindy vp schreef:

  De tranen springen ook hier in mijn ogen bij het lezen van je bericht. En ik ken jullie niet eens persoonlijk. Wat moeten jullie door een emotionele achtbaan gaan momenteel. Bah, het zou zoveel mooier kunnen zijn. Ik hoop dat de artsen inderdaad alles weg hebben kunnen halen en dat Daan kan gaan beginnen met zijn herstel. Liefs …

 14. William schreef:

  Lieve Paula, Jim mocht vandaag op school iemand noemen waarvoor de kinderen in de klas met z'n allen een gebedje gingen opzeggen. Hij vertelde me dat hij Daan had genoemd en ze hebben voor hem gebeden. Als ik je verhaal lees wordt ik er treurig van en bidden lijkt het enige dat we voor jullie kunnen doen, al zou ik zo graag meer willen. We leven met jullie mee Paultje en we blijven bidden….voor Daan, voor jullie alle zes.

 15. Gina schreef:

  Lieve Paula. Tranen in m'n ogen, ik weet even niks te zeggen. Behalve dat ik hoop! Veel sterkte!!

 16. Fred schreef:

  Blij weer wat te lezen over Daan en jullie. Wat een vreselijke spanning allemaal. Ik hoop maar dat het goed komt en dat Daan weer snel op de been is. Veel sterkte. We denken aan jullie, net als de collega's van team communicatie.

 17. eugenie zwart schreef:

  wat naar dat het zo zwaar is allemaal,voor daan en voor jullie.heel veel sterkte gewenst. ik weet niet wat verder te zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette