4 jaar

Lieve Daan Hoera, je bent jarig ! 4 jaar zou je geworden zijn. Wat keek je daar naar uit !
4 jaar betekend naar school en, in jouw ogen, ook dat je je tanden zou gaan wisselen. Je riep het al heel lang. Ik 4, ik school, ik tand uit.
Diezelfde school waar jij zo graag naar toe wilde, die heeft vandaag iets heel liefs gedaan. De klassen van Merel en Tijs hebben een mooie ballon voor je uitgezocht. Dat weet jij natuurlijk al, je hebt ze allang gepakt. Merel en Tijs hebben de kleuren uit mogen kiezen. Want, jij wilde niet alleen graag naar school, school wilde ook graag dat jij kwam lieverd ! En ook de kindjes en de leidsters van Dikke Maatjes, het kinderdagverblijf waar jij naar toe ging zijn je nog niet vergeten. Prachtige blauwe en groene ballonnen hebben ook zij opgelaten voor jou. Omdat je zo’n bijzonder, mooi, vriendelijk en grappig mannetje bent. Er zijn heel veel mensen wiens hart jij hebt geraakt vent, door jouw oprechtheid, strijdlust, je positieve levensinstelling.

4 jaar… het is belachelijk dat je dat niet mag vieren hier met ons. Het doet zo’n pijn. Zo verschrikkelijk veel pijn. We zijn zo dankbaar dat jij onze zoon bent. Zo dankbaar en gelukkig. Maar de 3 jaar, 3 maanden, 3 weken en 3 dagen die we van je mochten genieten zijn zo ontzettend veel te kort. Wat zou ik graag wakker gemaakt worden door jou. Mama, ik jajus zou je zeggen… Wat zou ik je graag je cadeautjes open zien maken. Wat zou ik je graag blij zien kijken omdat ook Merel, Tijs en Sterre een cadeautje krijgen. Wat zou ik je graag naar school brengen, jou zien zwaaien op je stoel en vervolgens zelf met tranen in mij ogen weer naar huis fietsen. Wat zou ik dat graag doen. Wat zou ik graag willen dat je kon rondrennen met alle kindjes die op je verjaardag kwamen. Je taart aansnijden, een liedje voor je zingen. Patatjes eten met een frikandel.

Lieve Daan je bent jarig ! Hoe vreselijk is het dat we dat niet met jou kunnen vieren ? Wij missen jou zo. Vandaag hebben wij als gezin heel veel ballonnen opgelaten, heel veel ballonnen zodat je kan spelen met alle andere kindjes in de hemel. Aan sommige ballonnen zat een cadeautje Daan. Maar die heb je vast al gevonden. Met zorg uitgezocht. Niet te zwaar, niet te groot, wel wat jij leuk vind. Tekeningen waren er ook bij .. van Merel, Tijs en Sterre. Tekeningen om je te laten zien dat we je nooit vergeten. Dat jij voor altijd bij ons hoort. Onderdeel bent van ons gezin, van ons leven.

Lief klein banaantje, wat zou ik er veel voor over hebben om je nog even lekker te knuffelen. Je zachte haartjes te aaien. Samen een kietelspelletje te spelen, je te kussen zodat jij mijn heerlijke kusjes weer af kunt vegen. Iedere dag denk ik aan jou. Iedere dag denken WIJ aan jou. Papa, mama, Merel, Tijs en Sterre. Ieder op onze eigen manier maar iedere dag praten wij over jou. Noemen wij jouw naam. Sterre laat jou zien dat ze een pinguin in haar buik heeft. Merel en Tijs kijken me aan als de schoenenverkoopster vertelt dat zij een kleinzoon heeft die Daan heet. “Wij hebben ook een Daan he mama” …. Ja, wij hebben ook een Daan. Een hele bijzondere Daan, een hele lieve Daan, de aller liefste Daan van de hele wereld. Voor ons is het vanzelfsprekend jouw naam te blijven noemen. Jij hoort zo bij ons. Maar iedere dag worden we ook weer met onze neus op de feiten gedrukt. Jij hoort bij ons maar bent niet meer hier. En dat doet zeer. Want we willen nog zo veel met je delen. Nog zo veel met je doen en meemaken. Samen spelen, knutselen, naar de kinderboerderij, knuffelen, elkaar troosten als je verdrietig bent, kletsen en lachen….. allemaal kleine dingen maar zo groot als je er goed over nadenkt.

Weet je nog Daantje, toen jij een heel klein banaantje was, toen werd Sterre geboren. Wat was jij trots. Iedere keer moest die baby Sterre bij jou op schoot. Een lieve grote broer dat ben jij. Je leerde haar van alles, lopen, kattekwaad en praten. Je verbeterde haar consequent als je vond dat ze iets niet goed zei. Pinguin spreek je namelijk echt uit als Peejee, zo vind jij en zeker niet als Poowoo zoals Sterre zei. Hoe vaak jij haar daar niet op aansprak. Zo grappig om te zien en te horen. Jouw grapjes,voornamelijk over scheetjes, man man man, daar kreeg je geen genoeg van. En door jouw guitige blik, kuiltje in de wang, lachte iedereen altijd mee.
Als Tijs uit school kwam rende jij op hem af, alsof je hem jaren niet had gezien, en je knuffelde hem zo lekker. Tijs, jouw stoere grote broer. En Emma, zoals jij Merel noemde, wat deed je graag met haar mee. Spelletjes, knutselen, als je er maar bij mocht zijn vond jij alles best. Het is zo oneerlijk dat hier nu zo bruut een einde aan is gekomen. Dat er niet meer mooie herinneringen bij komen. Dat we niet meer tijd met jou hebben gekregen. Door de blijdschap om jouw zijn is het verdriet om jouw heengaan, het gemis, des te groter. Want wat zijn wij blij met jou. Perfect, gaaf, klein , teer kind van ons. Zo puur toen je geboren werd, zo mooi in je hele wezen. Geen druppel kwaad zit er in jou.

Op 13 oktober 2007 is Daan Jesse Mees geboren ! Wat een prachtige dag, wat een prachtig kind. Niemand neemt jou van ons af. Jij zit in iedere porie van ons lijf. Lieve Daan, gefeliciteerd met je verjaardag. Wij houden zo ontzettend veel van jou.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

10 reacties op 4 jaar

 1. selvi schreef:

  Via kanjerguusje op deze blog terecht gekomen, met tranen lees en deel ik je verdriet diep in mijn hart. Kon ik maar wat voor jullie doen om je verdriet dragelijker te maken.

  Ik wens je heelveel sterkte..

  liefs, Selvi

 2. een moeder van een ander banaantje schreef:

  Via via kwam ik al klikkend per toeval op dit blog. Mijn hart stond een paar seconden stil.
  Mijn zoon heet ook Daan (eigenlijk Daniel voluit maar we noemen hem altijd Daan.) en hij is geboren op 25 oktober 2007. En ook ik noem hem altijd ‘Daantje banaantje’.
  Met deze overeenkomsten houdt het dan verder op.
  Via deze weg wil ik mijn diepe respect en medeleven betonen aan jullie. Hoe hou je het vol om telkens weer te schrijven en zoveel te willen delen met vreemden? Waarschijnlijk is dat vanuit een heel diep gevoel dat niemand begrijpen kan die het niet zelf heeft meegemaakt. Mijn hart breekt voor jullie en ik zal vanaf deze dag nooit meer het andere Daantje banaantje vergeten.

  Sterkte bij een plek vinden voor jullie verdriet.

 3. liesbeth schreef:

  Tranen over mijn wangen.
  Heb aan jullie gedacht met Daan zijn verjaardag en nog veel vaker dan toen.
  Sterkte voor jullie.

  Liefs lies en Thijs

 4. Tessa schreef:

  Stilte hier, wat een liefde, wat een ongelooflijke gemis.
  Lieve Daan Banaan, ook hier word je niet vergeten, al ‘ken’ik je alleen maar op papier

 5. Sabine schreef:

  Ik kan alleen maar zeggen dat ik zo trots op jou ben, respect Paula.

 6. L van Bracht schreef:

  Via de blog van KanjerGuusje bij jullie blog terecht gekomen. Nog niet zo lang geleden..dus heb je hele site in 1x verslonden..snel sneller snelst doorlezen op naar het goede einde. Want dat had t moeten zijn! En hoe heb ik moeten huilen om de waar-de-lo-ze, af-schu-we-lij-ke, on-eer-lij-ke, klo-te eind.
  Mijn zoontje van nu 6 mnd belandde bij 1 maand plots in het WKZ: 3 voudige hartafwijking klonk de diagnose. Openhartoperatie de behandeling. En dat werden er zelfs 2. Gevochten geeft ‘ie..en meerdere keren door het oog van de naald gekropen. Maar hij ligt hier nu gezond kraaiend naast me in bed in m’n haren te trekken onderwijl ik dit typ. En hij wordt nat van mijn tranen. Want mijn God: dit mag niet, dit kan niet. Hele discussies voeren we hier thuis..omdat je heerlijke schrijfstijl, vol moederliefde me zo aangreep. Want nu we zo dichtbij zijn geweest vragen wij ons nog dagelijks af hoe het toch moet. Hoe het toch moet als je als ouders je lijfje verliest? Immense pijn, verdriet, ontroostbaar..hoe moet je daar mee leven? Het is namelijk het enige in het leven wat niet mag en kan..en toch gebeurd het.
  Weet dat, ook al kennen we elkaar niet, jullie lieve Daan banaan in m’n hart zit. Hij wordt niet vergeten. Als dat al niet door mij gebeurd, dan al helemaal niet door de mensen die zijn zachte haartjes, lieve oogjes, karakter en geur gekend hebben..

  x een moeder

 7. marieke, robert, brett en lynn schreef:

  Dikke knuffel van ons,
  Liefs

 8. Loes schreef:

  Lieve schat wat zou ik je nu graag vast willen houden..
  Hoe je dit weer op papier zet en met ons wilt delen,
  hoe je de verjaardag van Daan met elkaar hebt gehouden.
  Wat zou je graag in bed zijn gebleven maar je bent er
  voor je gezin en deeld het samen.
  Hoe hou je je staande, onverstelbaar, hou elkaar vast.

  Een dikke knuffel voor jullie,liefs Loes

 9. Lowie van Gorp schreef:

  Ik word heel stil van het lezen van deze mooie woorden. Het gemis schreeuwt er vanaf. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Gemis.

 10. Fam. Welgraven schreef:

  Niets dan respect voor jullie en jullie lieve Daan.
  Het is zo oneerlijk…
  Woorden schieten tekort en tranen lopen me over de wangen…

  Jullie zijn veel in onze gedachten, net als Daan.

  Lieve groet, Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette