Hoe gaat het ?

Hoe gaat het ? De meest gestelde vraag aan ons momenteel. Lief, heel lief dat iedereen zo meeleeft.
Hoe het gaat ? Om bij mezelf te blijven…. het gaat niet. Ja, natuurlijk leven we door. Doen we ons "ding" en zijn we oh zo sterk. Maar van binnen ga ik langzaam dood. Zo voelt het. De band om mijn hart wordt steeds strakker aangetrokken. Iedere dag sta ik op, en ga ik naar bed met het idee dat ik mijn zoon ga verliezen. Want, hoe positief we ook proberen te blijven, het is de realiteit dat Daan z'n kansen niet groot zijn. En dus ben ik heeeeeeeeel blij als Daan na een ziekenhuis opname weer naar huis mag. Zijn gezicht te zien stralen als we er bijna zijn. Zijn "Tejjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" als hij zijn zusje Sterre weer ziet. Zijn geknuffel en geruzie met Merel en Tijs. En vervolgens sta ik 10 minuten later onder de douche te bedenken dat we, als Daan dood gaat, geen cake maar bastogne koeken bij de koffie moeten serveren. Daan houdt van bastognekoeken namelijk…… Het is een onmogelijke, onmenselijke opgave om dit te doorstaan. De tijd vliegt, je rent van hot naar her, hangt uren aan de telefoon en je huishouden draait ook door. Vreselijk om daar ook nog tijd aan te moeten besteden. Onze tijd samen is te kostbaar en dus schiet het huishouden er wel eens bij in. Liever zit ik met Daan, Merel, en Tijs op de bank een boekje te lezen. De tuin, Pim doet zijn best maar het gras ligt al weer vol met blad, en waar blijven die winterharde viooltjes ? Lekker belangrijk, we moeten bloed prikken, receptjes halen, en onze ernstig zieke zoon knuffelen. Daar liggen onze prioriteiten. Mijn tranen zitten hoog, mijn hoofd knalt iedere dag uit elkaar van de stress, het verdriet, de pijn en de onmacht. Ik ben niet bij machte mijn zoon te helpen. Hoe vreselijk veel pijn dat doet kan ik niet uitleggen. Iedere keer dat hij een prik krijgt, een infuus, een bloedtransfusie, weer een spoedopname, het doet zo veel pijn. Dus hoe het gaat ? Het gaat niet, ik verdrink en blijf toch drijven. Ik blijf drijven omdat het moet, omdat er nog meer kinderen zijn van wie ik ook zielsveel hou. Vanaf het moment dat het streepje op de zwangerschapstest naar voren kwam ben ik hun moeder, en dat blijf ik, wat er ook gebeurt.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Hoe gaat het ?

 1. Suzan (aug.dinnetje) schreef:

  Lieve lieve lieve schat, Als er iemand een oermoeder is ben jij het wel. Ik heb je mogen leren kennen voordat onze eerste kindjes geboren werden…….zoveel blijheid, zoveel geluk en ook kwamen we binnen ons aug clubje ook met verdrietige dingen in aanraking…..Nu dit grote intense verdriet bij jou te weten, te lezen, te voelen doet mij heel veel pijn…….jullie geluk en liefde zo groot en op het moment ook zo kwetsbaar…….Daan is een vechter net als jullie allemaal en we gaan met z'n allen hopen, duimen, bidden, schreeuwen dat het Daan zijn tijd helemaal nog niet is en dat hij uiteindelijk gelukkig en gezond nog heel lang bij jullie mag blijven……….en voor de tussentijd en als het onverhoopt hoe verdrietig ook toch anders zou mogen lopen weet dat ik er voor je wil zijn en heel veel aan jullie denk !!! Dikke kus van mij

 2. Dorita vriendin Oma Ria schreef:

  Wat kan het leven oneerlijk zijn.Ik weet niet welke woorden nu goed zijn,kracht heel veel kracht wens ik jullie en geniet van de mooie momenten.Paula en Pim hou vol.

 3. Alie schreef:

  LIEVE FAMILIE, WAT EEN REIS MOETEN JULLIE MET Z'N ALLEN MAKEN, ZIEKENHUIS IN EN UIT, IEDERE KEER WEER AFWACHTEN HOE DAAN ERDOOR KOMT EN NATUURLIJK ZIJN DAAR OOK NOG MEREL TIJS EN STERRE DIE UITERAARD OOK ALLE AANDACHT EN LIEFDE NODIG HEBBEN. HOU VOL KANJERS. XXX SANDER & ALIE

 4. Eva schreef:

  Hoi Allemaal, Kwam op jullie site en wil even laten weten dat ik met jullie meeleef! Wens jullie veel kracht. Groetjes Eva invalleidster op Dikke maatjes toen Merel en Tijs op de peutergroep zaten

 5. Miranda schreef:

  Vrolijk, onbezorgd, ziekte, geboorte, verdriet, liefde, geborgenheid en de dood… het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, het is met elkaar verbonden. Voor ons allemaal maar het is niet te bevatten, in het geheel onbegrijpelijk en oneerlijk, zoals het jullie heeft overvallen en in de greep houd. En zo onwerkelijk als je Daan met zijn heerlijke aanwezigheid ziet rond rennen. Paula en Pim, het is niet te bevatten… Maar even een woord van bewondering zoals jullie vechten, elk hoogtepunt toch vol trots vieren, jullie lijfjes en elkaar niet uit het oog verliezen.

 6. Inge (VP) schreef:

  Wat zou ik graag een wonderdokter zijn… dan zou ik jullie Daantje beter toveren… dan zouden jullie onbezorgd verder kunnen leven… dan zouden jullie je alleen nog maar druk hoeven maken om een kuchje of een hoestje… dan… dan… dan….

 7. Ingrid (collega....) schreef:

  Wat goed van je om te lezen dat je realistisch blijft. Ik ben 1 van die omstanders (en in mijn geval zelfs een verre bekende). Toch heb ik bij t lezen hier wel eens gedacht zullen ze wel realistisch blijven, zullen ze blijven zien dat ie t misschien niet redt, zullen ze….. en natuurlijk doen jullie dat zo blijkt nu. Paula, Pim, kids en familie wat ongelofelijk goed dat jullie positief blijven, dat jullie blijven vechten voor dit klavertje vier maar ook dat jullie realistisch blijven (voor zover dat mogelijk is in het geval van een peuter van 2 met kanker). Vanaf deze kant wens ik jullie nog maar weer eens alle kracht, positiviteit, natuurlijk ook een beetje blijdschap om alle hoogtepuntjes die jullie samen beleven. Lieve groetjes van een verre bekende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette