Een mooie dag

Wat een mooie dag hebben wij vandaag gehad. Hoe dubbel de gevoelens af en toe ook waren (en er zijn best wat traantjes gevallen), het mooie, het warme, het bijzondere overheerst.

Het begon al om kwart voor 7 toen mijn ome wim aanbelde. Hij kwam een ontbijtje brengen dat mijn tante Hetty had gemaakt. Geweldig, lekkere broodjes, eitjes, beleg, danoontjes. Helemaal top ! Een super begin van de dag. Kindjes naar benden, cadeautjes uitpakken. Daantje door het dolle heen. Merel, Tijs en Sterre die ook een klein beetje jarig zijn en dus een klein cadeautje kregen. Mooi. Lekker smikkelen met zijn allen. Onze lijfjes wilden alles proeven en keken hun ogen uit. Wim en Hetty, dank jullie wel !

Toen gingen Merel en Tijs naar school. Daantje en Sterre in bad, verjaardagskleren aan (Daan vond zichzelf prachtig in zijn nieuwe outfit). Suzan kwam, een collega van Pim. Ze bracht een cadeautje en een doosje. In het doosje zaten allemaal kaartjes. Kaartjes van collega’s die allemaal stuk voor stuk hun wensen voor Daan hadden opgeschreven. Mooi. De oma’s kwamen met cadeautjes. De dominee kwam een hele stapel kaarten brengen. Wat een mooi gebaar. Zo veel mensen van de kerk die een kaartje hebben geschreven, zelf gestuurd. Ontroerend.

Snel Merel en Tijs uit school halen. Weer een verrassing. De kindjes uit de klas van Merel hadden een hele mooie, hele grote cirkeltjes slinger gemaakt. Volgens juf Bianca had Merel enorm haar best gedaan om de slinger zo lang mogelijk te maken. Zo lief, tranen in mijn ogen kreeg ik er van. De kindjes uit de klas van Tijs hadden allemaal een mooie kleurplaat ingekleurd. Juf Esther had deze op een kartonnetje geplakt en hier een mooi boek van gemaakt. Zo mooi, zo lief. Verder nog van alle andere klassen van school een grote kaart met alle namen van de kindjes erop. Bijzonder dat de school zo meeleeft.

Thuis gekomen, pannenkoeken eten. Merel en Tijs weer naar school. De oma’s kwamen voor de 2e ronde. Nog meer visite. Ooms tantes, neefjes nichtjes, vrienden. Een huis vol mensen waar we van houden. De postbode kwam, belde aan en zei “ik geef het maar even zo aan u, anders sta ik morgen nog kaartjes door de brievenbus te gooien”. Weer zo veel post. Daarna, de pakjes man. 2 grote pakketten werden afgeleverd voor Daan. 1 van Monique, die ons toch al zo helpt, we zijn haar enorm dankbaar, en 1 van de augustus mama’s. Vrouwen waar ik sinds de zwangerschap van Merel mee schrijf op het internet. Waar ik lief en leed mee deel en die nu weer eens bewijzen dat we echte vriendinnen zijn. Ik hou van ze.

Visiste het huis uit. Patatjes eten met een dooil (frikandel) en even bijkomen. We zijn enorm dankbaar voor alle liefde en warmte die we ontvangen. Niet in woorden te omschrijven hoe fijn dat voelt. Wij houden van Daan. We kunnen niet zonder hem en op dit soort bijzondere dagen komt dat gevoel eens te meer naar boven. Adembenemend, een knoop in je maag/ keel/ hart als tot je doordringt dat dit wel eens zijn laatste verjaardag kan zijn. Dat wil je niet, dat hoop je niet, integendeel, maar het komt af en toe wel keihard binnen. Dan vloeien er tranen en is het goed dat er zo veel mensen zijn die om ons geven.

Dank aan iedereen die aan Daan gedacht heeft, op wat voor manier dan ook. Dank aan iedereen die er voor gezorgd heeft dat dit een waanzinnig mooie dag is geworden.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Een mooie dag

 1. Nicole de Jong schreef:

  Wat een mooi en aangrijpend verslag van Daan's 2e verjaardag. Jullie hebben ervaren hoe flinterdun de scheiding is tussen geluk en verdriet. Je bent intens gelukkig en geniet van elke seconde op deze dag maar je voelt tevens hoe kwetsbaar het geluk is wat je ervaart. Jullie reis met Daan in deze rollercoaster van het leven vraagt wel het uiterste van je als ouder. Jullie zijn enorm dapper en moedig en moeten wel heel erg sterk zijn om hierin overeind te blijven. Daan boft met zulke geweldig lieve ouders die voor het wel en wee van hem knokken als een stel leeuwen. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe voor de komende periode en hopen jullie de volgende keer weer tegen te komen op de afdeling. We denken aan jullie en met name aan Daantje!! Liefs, Jack, Nicole, Jordy en Luca de Jong

 2. Marieke schreef:

  Wat een ontzettend lieve mensen hebben jullie om je heen! Ik hoop dat de liefde die jullie erdoorheen voelen nog een hele tijd mogen voelen. Het wordt zwaar en we mogen hopen/bidden dat dit niet zijn laatste verjaardag was, deze verjaardag kunnen ze in ieder geval niet meer van jullie afpakken! Heel veel sterkte nu weer, je wordt heen en weer geslingerd door alle emoties en gebeurtenissen.. Knuffel voor jullie allemaal! Lieve groetjes, Robert, Marieke & Brett

 3. Lieve Pelstraatjes schreef:

  Nou graag gedaan. Het was maar een kleine moeite. Laat het jullie weer kracht gegeven hebben voor de aankomende periode. Groetjes Suzanne

 4. Sjook schreef:

  Lieve Pim, Paula, Merel, Tijs, Daan & Sterre. Wat mooi dat jullie je zo dankbaar kunnen voelen. Zo dubbel ook dat er tegelijk ook tranen vloeien. Maar ook zo logisch. Weet dat alle aandacht voor Daan in feite jullie hele gezin geldt. Ik ben heel blij dat jullie deze dag als een mooie hebben mogen beleven. Deze dag is er duidelijk één met een zonnetje geweest en die kunnen ze jullie nooit meer afnemen. Dikke kus en veel liefs van ons, Jasper, Joke & Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette