Ouwehands


We mochten naar Ouwehands Dierenpark. Goedgemutst gingen we op pad, want een tripje Dierenpark is altijd feest en goed aan ons besteed.

Iets over 11 melden wij ons bij de receptie waar we werden opgehaald door DirkJan, hoofd dierenverzorging van het dierenpark.

We gingen meteen naar de ringstaart Maki’s want we mochten in hun hok om ze te voeren ! Nou ja zeg ! Eerst nog wat onwennig (zowel de Maki’s als wij) maar uiteindelijk vonden we het toch heel erg leuk. Wat een ondeugende/ nieuwsgierige beestjes zijn dat !

Daarna wat drinken. Papa en mama koffie, de kids wat sap en daarbij een heerlijke muffin !

Ondertussen begon het ook in Rhenen te sneeuwen en zagen we hoe de brandweer de netten van sommige dierenverblijven schoonspoot met de brandslang.

Na de koffie en het sap op weg naar …. De giraffen. Zo wat zijn ze groot. DirkJan vertelde dat je, als je goed oplet, precies kunt zien hoe ze hun voer doorslikken en inderdaad, je zag het eten zo hun lange nek door glijden… wat grappig.

Na de giraffen naar de leeuwen. Er waren net deze week nieuwe leeuwtjes binnen gekomen en wederom mochten wij het hok in. Niet direct bij de leeuwen hoor, want al zijn ze nog klein (half jaartje oud) ze zijn wel sterk en het blijven wilde dieren. Maar wat was het spannend om al zo dichtbij te zijn. Het zijn prachtige witte leeuwtjes, 3 vrouwtjes en 1 mannetje. Uiteraard waren de vrouwtjes veel stoerder dan het mannetje (hij vluchtte snel een ander hok in). De leeuwen vonden vooral Sterre interessant. Volgens DirkJan omdat zij de kleinste van het stel is. Wilde dieren kijken altijd naar de kleinste/ zwakste in de groep. Weten die leeuwen veel dat Sterre zeker geen katje is dat je zonder handschoenen kunt aanpakken….

Van de leeuwen naar de Olifanten waar we wederom het hok in mochten. Wel achter de witte lijn blijven want anders kan zo’n olifant je maar zo vastpakken met zijn lange slurf !

Grappig om te zien hoe de olifant zelfs het kleinste stukje wortel nog op wist te rapen met zijn slurf ! We zagen Aja van 12 jaar, zij woog evenveel als 4 auto’s, en Dunja van 40 jaar. Dunja weegt evenveel als wel 5 auto’s zo vertelde de olifantenoppasser ons.

De papa olifant was ietwat chagrijnig omdat zijn voerbal leeg was….. tja….

Klaar bij de olifanten kregen we de nieuwste aanwinst in het olifantenverblijf te zien …. Een schattig poesje van 9 weken oud. Wat een schatje. Vooral Sterre werd wild bij het zien van zoveel schattigs.

Na de olifanten naar de pinguïns… ofwel peejee, ofwel poowoo…..

Grappige beestjes blijven dat en ze zijn echt Daan’s favoriet.

Omdat het toch wel erg hard sneeuwde gingen we lekker naar Ravot apia (ofwel een grote indoor speeltuin). Daar kregen we patat met kip, mjammie. Lekker warm worden en ondertussen spelen. Na een tijdje gespeeld te hebben werd omgeroepen dat het dierenpark vanwege de slechte weeromstandigheden dicht ging. DirkJan begeleidde ons naar de uitgang waar de kinderen nog een prachtige knuffel mochten uitzoeken.

In de auto ging het over de scheetjes die zowel de leeuwen áls de olifanten lieten (man, zo’n olifantenscheet dat is wat he), over de schoenen van DirkJan (inderdaad spectaculair), en over hoe gaaf het was. Merel en Tijs waren voornamelijk aan het woord want de ukken waren zo moe van alle indrukken dat ze lekker in slaap vielen.

Wat een heerlijke bijzondere dag hebben we beleefd. Dank je wel DirkJan en Ouwehands Dierenpark voor deze mooie herinnering!

Mocht iemand deze kerstvakantie nog iets leuks willen doen….. het dierenpark is echt een aanrader.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Ouwehands

  1. Ellen schreef:

    Wat geweldig dat jullie dat aangeboden hebben gekregen. En dat jullie achter de schermen konden kijken! Maar ik weet dat je het liever niet had gedaan. Fijn dat de kinderen zo genoten hebben. Een mooie herinnering. Liefs Ellen.

  2. marieke schreef:

    wat fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben !! super! en gelukkig kon het vanwege het weer toch doorgaan. Liefs marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette