Opkikker

In ons leven voor 4 november zijn er 2 aardige mevrouwen van Stichting de Opkikker langs geweest.

Zij kwamen inventariseren wat wij als gezin nu leuk zouden vinden om te doen tijdens een heuse opkikkerdag. Na een leuk gesprek spraken wij af dat de dames contact op zouden nemen op 5 november om dan te bespreken wanneer DE dag zou plaats vinden.

Helaas werd ons leven op 4 november voorgoed anders en de mensen van de Opkikker begrepen dat. Een heuse SPOED Opkikkerdag werd in elkaar gezet en gisteren, 15 november was het dan zo ver.

Om kwart voor 8 werd er aangebeld en werd er een heerlijk ontbijt bezorgd. Wat een verrassing was dat !

Toen kwamen ook nog de opa’s en oma’s (bij u bekend als “de 4 O’s “) en kwamen Brenda en Hanneke van stichting de Opkikker. Een heuse limosine haalde ons op ! Een prachtig 9 meter en 5 centimeter lange witte limo met lampjes in het dak, tv schermpjes en snoep !

We stapten in en gingen uitgezwaaid door de 4 O’s op weg. Een lange rit in de auto maar wij keken lekker naar Knofje op tv, lazen boekjes die Brenda en Hanneke hadden meegenomen en dronken flesjes water (tjsa, dat vinden ze leuk en lekker) en aten snoepjes en koekjes. Een kleine tussenstop in een restaurant voor een kop koffie en een plas pauze en daarna weer op weg. We gingen naar het water en wat we daar zagen ……….. SINTERKLAAS ÉN ZWARTE PIET(EN) op een heuse boot ! Ze zwaaiden naar ons en kwamen recht op ons afgevaren ! Nou ja zeg. Ze wisten onze naam, gaven ons een hand en stapten gezellig bij ons in de limo !

We gingen met Sint en Pieten naar een eetcafé waar we met ze mochten kleuren (Sint en Piet hadden kleurplaten en stiften meegenomen), we mochten ze van alles vragen, naast ze zitten en we kregen ook nog cadeautjes ! Merel, Tijs, Daan en Sterre genoten. Was Tijs in eerste instantie wat angstig, later zat hij gezellig met Piet dezelfde kleurplaat in te kleuren en liep hij met diezelfde Piet stiekem de keuken van het eetcafe in om plakjes komkommer te “pikken”.

Daan zat tegenover de Sint, naast de Sint, naast de Piet, op de Piet….. kortom hij vond het geweldig. Helemaal toen hij als cadeau ook nog een heuse Bumba pop kreeg waar muziek in zit !

Merel onze stoere dame was bij de boot de eerste die haar hand uitstak om Sint te verwelkomen, ze maakte grapjes met de Pieten en had haar plek naast Sint gevonden om die niet meer af te staan. Sterre vond het allemaal leuk, maar ook spannend.

We gingen nog patatjes eten met Sint en Pieten en toen moesten zij toch echt vertrekken om ook nog bij andere kindjes op bezoek te gaan.

Wij moesten alle cadeautjes in de limo stoppen om er zelf ook vandoor te kunnen gaan. Spelend met onze nieuwe aanwinsten reden we naar Harderwijk. Daar hebben we met zijn 6-en een prachtig schilderij gemaakt ! Heel bijzonder om zo met zijn allen bezig te zijn en het eindresultaat mag er zijn, nieuwe Hollandse meesters, dat zijn we.

Het schilderij mocht ook mee naar huis en dus zat Hanneke met een schilderij voor haar neus op de terugweg. Wij durfden het niet aan ons meesterwerk in de koffie bij een restaurant te stoppen.

Terug naar huis, het was al donker gingen we in Apeldoorn eten bij een restaurant. Daar waren ook de 4 O’s, André en Corine met Ruben en Vera, Tom en Marente met Shannon, Megan en Julia, Freddy en Lisa en Rick en Sanne. Wat een verrassing alweer !

We mochten zelf kiezen wat we gingen eten en gesmult hebben we, na het toetje gingen we nog met zijn allen op de foto bij de limosine en toen moe maar voldaan naar huis. Het was een prachtige dag. Al onze kinderen hebben ontzettend GENOTEN ! Stralende snoetjes en dat was geweldig om te zien maar af en toe werd ik er ook verdrietig van. Ze hebben zo veel lol samen. Zijn zo’n geweldig stel met zijn 4-en. En als ik dan zie hoe Daan altijd weer naar Ruben trekt als hij in de buurt is……

Het was een mooie dag en gelukkig hebben de mensen van de Opkikker heel veel foto’s en zelfs video opnames gemaakt…. Die krijgen we binnenkort, ik kan niet wachten om er weer naar te kijken !

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Opkikker

 1. Patricia schreef:

  Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Tranen voor een dag van geluk en plezier. Wat geweldig dat jullie dit hebben kunnen doen samen. Liefs.

 2. Tessa (VP) schreef:

  Wat een bijzondere dag!!! Dit is een sinterklaas-meeting om nooit meer te vergeten! Geweldig ook dat jullie met zoveel dierbaren samen hebben gegeten. Hoop dat de mooie herinneringen aan deze dag nog heel lang bij jullie mogen zijn!

 3. Renate schreef:

  Fijn dat jullie zo genoten hebben!!

 4. nanda schreef:

  Geweldig dat deze dag mogelijk is gemaakt. Merel straalde vandaag nog toen ze er over vertelde. Ben benieuwd naar jullie kunstwerk

 5. Alies schreef:

  Oooohhh, Sinterklaas en Zwarte Piet in een Meet&Greet! Da's cool, èn spannend. Fijn dat jullie dit mee konden maken. Nog altijd in gedachten….veel liefs, Alies.

 6. miran schreef:

  Wat een mooie dag! Een stoere Merel, een flinke Tijs, Daan die geniet en Sterre die heerlijk mee hobbelt. Vertel ze maar dat wij stik-jaloers zijn dat ze Sint en Piet echt hebben gesproken!!! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette