Kabbelen

Het leven kabbelt een beetje voort momenteel. Wekelijks bloedprikken met Daan, 10 dagen chemo, 10 dagen rust.

Merel en Tijs weer naar school, Sterre kinderdagverblijf op dinsdag.

Pim en ik weer aan het werk, of in ieder geval we bouwen het op.

Daan wordt groot, kletst steeds meer.

En maakt grapjes. Zijn favoriete grapjes zijn momenteel poep grapjes.

Dan zegt hij met een stralend gezicht “jonnes, jonnes ik goed idee” …. Wij vragen wat voor goed idee hij heeft natuurlijk waarop Daan met glunderende ogen zegt “ajjemaal poep eten” …. Tsja. Daan heeft enorm veel lol van zijn eigen grapjes en wij lachen ook vooral omdat Daan zo geniet. Verder vertelt Daan aan iedereen dat hij, als hij 4 is naar school gaat en dat er dan bij hem ook een tand uit gaat. Tenslotte is dat bij Merel zo dus dan gaat dat bij hem ook zo, da’s logisch.

Het is af en toe erg vermoeiend om niet te ver vooruit te denken. Zo zaten we van de week te praten over sneeuw, en kerst en toen bedacht ik me dat we dit jaar heel anders kerst vieren als vorig jaar, om mezelf meteen daarna weer tot de orde te roepen omdat we nu éénmaal niet weten of we dit jaar wel een vrolijke kerst zullen hebben. Er zijn geen garanties, niets is zeker. We hebben tot november en dan is er weer een scan. Verder vooruit kijken heeft geen zin, we leven van scan tot scan.

Merel, Tijs, Daan en Sterre zijn, samen met Pim, mijn helden. Weten mij altijd weer aan het lachen te krijgen en ik geniet iedere dag van hen. Van hoe ze met elkaar spelen, elkaar helpen, knuffelen en met elkaar lachen (hoewel ze elkaar ook flink dwars kunnen zitten hoor).

De ukken Daan en Sterre spelen de laatste tijd ook zo lief samen. Sterre kijkt enorm op tegen haar grote broer Daan en doet alles wat hij doet. Daan doet op zijn beurt weer wat Tijs doet en Tijs doet alles wat Merel doet. Zo is de cirkel weer rond, het klavertje weer compleet.

 

Van de ouders van Emmie, een klasgenootje van Merel, kregen wij een kaartje met de volgende tekst, doe er je voordeel mee:

 

Je moet elk moment in je opnemen en genieten

Bewonderend stilstaan om wat je ziet en hoort

Van elk onvervangbaar moment genieten

Zonder er ooit genoeg van te krijgen

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Kabbelen

  1. Gina schreef:

    Mooi, het klavertje is compleet. Laten we hopen voor heel lang.

  2. Ante schreef:

    Lief klavertje 6 Grin De tekst van de familie van Emmy zijn 1000% waar (niet een 0 te veel hoor). En hoe raar het ook klinkt dat is soms best lastig. Gelukkig laten jullie je al weer verleiden om eens verder te kijken dan de volgende scan. Ook die momenten zijn namelijk mooi. En laten we allen samen hopen dat die momenten vaker en vaker gaan komen!! Veel liefs, Ante

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette