30? nee toch 10….

Vandaag zijn we naar het AMC geweest voor “controle”.

Daan kreeg een kort lichamelijk onderzoek, er werd bloed geprikt en we kregen te horen hoe het verder moet met de onderhoudschemo, het doorspoelen van de portacath, en de MRI scan’s. 13 juli staat de eerste MRI scan gepland en deze vind dan vervolgens om de 3 maanden plaats.

En we kregen nog iets te horen. Eerst hoorden we dat Daan na de bestraling 30 % kans zou hebben dat de tumor niet terug zou komen. Maar vandaag hoorden we dat Daan slechts 10% kans heeft dat de tumor niet terug komt………. Net zoveel kans als voor de bestraling dus. En dat was een behoorlijke klap. Eentje die ik niet had zien aan komen. Het dalen van het percentage ligt aan de tumor die terug kwam, en dat is pijnlijk. Vooral ook omdat deze gegevens dus al bekend waren voordat wij vertrokken en niemand het de moeite vond ons hiervan op de hoogte te stellen.

Ik ben de klap niet te boven, mijn hoofd barst uit elkaar en mijn gevoel is “dood”. Hoeveel tegenslag krijgen wij nog te verwerken vraag ik me soms af.

En dan zie ik Daan, lekker spelen bij Oma Ria, spelen met zijn broer, zus, zusje en neefje en nichtje. Ik zie hoe hij de slappe lach heeft omdat hij gek doet met Ruben en hoor dat heerlijke geluid, die geweldig mooie lach van Daan en ik denk “je moet eerst langs mij voordat je hem mee mag nemen, of nog meer narigheid mag aandoen” … en aangezien ik klein maar taai ben ….

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op 30? nee toch 10….

 1. Fam Kleiboer schreef:

  Wat een tegenslag weer! Hij moet net als vanmiddag gewoon kunnen spelen tussen alle andere kinderen, zonder zorgen!!! Heel veel sterkte! We zijn in gedachten bij jullie en leven mee! Groeten, Cynthia en fam.

 2. Sandra (sot) schreef:

  Och nee toch, wat een tegenvaller….. Maar kijk eens naar dat mannetje! Dat is een enorme vechter en jullie zijn dat ook! Hier draaien de duimen altijd door voor jullie!!!

 3. Alies schreef:

  Wat een vreselijk bericht, en zo kort na thuiskomst van de bestralingen. Als gezin knokken jullie voor Daan, die zo lekker kan lachen. Want je hoopt en gelooft. Wij denken aan jullie, hopen, wensen en geloven voor jullie. Veel liefs, René, Alies, Sophie en Isabelle.

 4. NIcole de Jong schreef:

  Lieve Paula en Pim, Hoeveel kan een mens hebben? Wat een gruwelijke tegenslag, dit komt aan als een mokerslag. Ik begrijp dat je helemaal verdoofd bent maar probeer het per dag te bekijken. Geniet van het nu, dat is wat er nu is, en morgen is weer een nieuwe dag. Blijf geloven en probeer de percentages een beetje los te laten. Daan knokt voor wat hij waard is, samen met jullie, en dat is wat telt, en wat er moet blijven gebeuren. Knokken. Maar jullie doen al zo lang niet anders en dan gebeurt er dit. We hopen, bidden, duimen er op los voor jullie en voor Daan. Hou vast aan je positiviteit en neem alles voetje-voor-voetje. Heel veel liefs en een dikke knuf voor jullie allemaal. Jack, Nicole, Jordy en Luca

 5. Marion en Jan schreef:

  Lieve Paula en Pim, Het is al weer even geleden dat ik reageer, maar we kijken iedere dag of er nog nieuws is. We hebben gisteren een beetje verslagen gekeken naar het bericht. Wat een ellende is het toch allemaal met die behandelingen. Ik kan alleen maar zeggen, kijk naar Daan en jullie andere kinderen en als Daan zich goed voelt, doe aan struisvogelpolitiek! Dat proberen wij ook heel hard. Jonah is blij, net als Daan en we proberen niet aan die procenten te denken. Niet veel te denken aan de volgende scan. Ik probeer alleen te kijken naar vandaag en niet naar morgen. Jonah moet 7 juli voor een scan en urine-onderzoek. Dan is de kanker er weer even, maar het moet goedkomen. Net als bij Daan, ze zijn blij en onschuldig en er zijn zoveel mensen die van ze houden. Ze kunnen niet doodgaan, dat kan gewoon niet. Lieve Paula, probeer die struisvogelpolitiek!

 6. Josie en Ante schreef:

  Lieve Paula, inderdaad een klap, een tegenvaller. Wat moet dit hard zijn aangekomen. Maar houdt alsjeblieft vast aan die 10% kans. Uiteindelijk maakt het niet of hij die 30% of die 10% gepakt heeft, als hij het maar haalt, al is het met een 1% kans. Hij vecht ervoor, jullie vechten ervoor. Blijf er voor vechten, en blijf erin geloven. Wij denken, hopen, bidden, wensen met jullie mee. Jullie zijn allemaal taai, Daan voorop!! Liefs Josie en Ante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette