Party-ing Waldshut-Gaiss style…

Stel je voor, een regenachtige, koude, mistige dag. Het is 1 mei. Dag van de arbeid. En zoals wij Koninginnedag vieren, zo viert men hier Dag van de arbeid. Hoewel. Vancohtend vroeg zag Pim boerin Gertrud met een bezem en gieter rondlopen om de souvenirs die enkele dronken feestvierders hadden achter gelaten op te ruimen. Verder weinig actie. En dan vanmiddag. We zitten lekker aan tafel voor de lunch tot we worden opgeschrikt door een soort van muziek. De plaatselijke fanfare staat te spelen. Ze moeten nog iets langer oefenen Wink en het repetoire is erg oubollig maar het dorp vind het geweldig en daar spelen ze natuurlijk voor. En daarna, een groepje jongeren op een aanhanger achter de traktor. Muziekje aan, biertje erbij, strooien hoedje op en gaan met die banaan, het dorp door en weer terug. Geen vrolijke gezichten, nee achter een tafel, biertje vast houden anders valt ie door het vele gehobbel om en serieus kijken is het motto. Iedereen viert natuurlijk feest op zijn of haar eigen manier maar vergeleken met Koninginnedag bij ons, is dit echt een wereld van verschil. Onze oranje vlaggetjes hangen nog op het balkon, net als onze oranje ballonnen en de Nederlandse vlag. De oranje t-shirtjes zitten nu in de was want 5 mei, dan moeten ze weer aan natuurlijk.

De regenachtige dag leent zich uitstekend voor een pyjama dag, lekker aanklungelen want Daan hoeft niet naar het ziekenhuis. Kids even in bad geweest en dankzij Frank en Miranda kunnen we nu ook DVD’tjes kijken (stekkertje vergeten, maar de post is geduldig).

Merel heeft een koortslip, en daar heeft ze erg veel last van. Bij de apotheek hebben we een zalfje gekregen nadat ze gezien hadden waar ze last van heeft maar van dat zalfje moet Merel spugen. Geen verbetering dus. Gelukkig heeft ze af en toe wel oplevingen en kunnen we lekker knutselen, want dat doet ze zo graag en ze kan het ook heel goed. Tijs heeft vandaag trouwens ook zijn Koninginnedag muts geknutseld samen met papa, en om dat te vieren aten we roze koek (bij gebrek aan oranje koek) en oranje chips (paprika), lang leve de Koningin, lang leve “onze” manier van feestvieren, lang leve onze kinderen die zich ondanks alles altijd en overal weten te vermaken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Party-ing Waldshut-Gaiss style…

 1. loes schreef:

  Koninginnedag was hier dus ook koud, maar heb wel als een bikkel op de buurtrommelmarkt gestaan. 25 euro opgebracht van spullen die al 11 jaar in de verhuisdoos zaten, toch wel leuk. S,middags met Lotte en Jesse naar de rommelm. in Warnsveld geweest en weer wat geld uitgegeven,ach ja, maar wel een leuke dag gehad. Rob moest werken in de kroeg en Esmee ging in het oranje met allemaal meiden naar Arnhem. Wel leuk om te lezen dat jullie deze dag ook oranje ingevuld hebben met o.a. roze koeken. En wou Daan op deze dag misschien wel oranje ranja? Zet ,m op jongen. kus Loes

 2. Freddy, Lisa en Dylan schreef:

  Lieve schatten..zo te horen hebben jullie ondanks alle narigheid toch nog een leuk feestje geviert voor koninginnedag! Wij hebben het op onze manier ook erg leuk gehadGrin Zo te horen vermaken de kids zich ook goedGrin knutselen, dvd's kijke, met papa en mama spele, papa en mama laten schrikke(sterrie toch!Wink) en wiebeltanden!(gefeliciteerd merel!) We missen jullie wel heel erg! Wie weet dat we als jullie terug zijn gezellig met Dylan langs kunnen komen..jah..we zijn weer bezig met een rechtzaak..of in ieder geval een voorstel richting mevrouw Fennema voor een omgang..en aangezien ze dit toch niet wil wordt het wel een rechtzaak..Nog heel veel sterkte en heel veel plezier gewenst! We houden van jullie! Kus van ons!

 3. Sabine schreef:

  Beterschap lieve Merel!!! Ik moest zo lachen om het sleutel verhaal, heerlijk die kleine lach momenten. Denk aan jullie. Dikke kus Sabine

 4. Gina schreef:

  Knuffels voor jullie allemaal!

 5. sander en alie schreef:

  Tja een mooie koninginnendag was het nou ook weer niet echt, koude wind en veel regen dus niet zoals het moest zijn. Maar ja ik kan me voorstellen dat de muziek en optocht daar een aanfluiting was. Volgend jaar maar weer van de optocht hier in Nederland genieten. Sterkte met Merel haar koortslip en succes met alle verdere bestralingen. Hou vol met elkaar. xxxxxxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette