Dankbetuiging

Op 6 februari jl overleed onze lieve Daan. De wereld stond en staat nog steeds stil. We zien iedereen doorgaan met de dagelijkse beslommeringen, zelf worden we daar ook in meegezogen. De kinderen moeten weer naar school, de boodschappen moeten weer gedaan worden. En we doen het, we leven ons leven voor Merel, Tijs en Sterre momenteel. Altijd al eigenlijk, altijd al leefden wij ons leven voor onze kinderen. Zij zijn zo enorm belangrijk voor ons. Iets belangrijkers, iets mooiers is er niet.
We ademen door, we leven door maar het voelt niet goed. Ons hart huilt, ons lichaam schreeuwt om Daan, om onze lieve zoon en ons lieve broertje. Wat heeft hij hard gevochten, ons 3e kind. Wat heeft hij hard gevochten en wat heeft hij ons laten zien hoeveel hij van ons houd. Hoe graag hij bij ons wilde blijven zelfs toen het eigenlijk niet meer ging. Hij heeft ons geleerd wat vechten is, en wij vechten nu ook. Vechten om boven water te blijven, om niet te verdrinken in ons verdriet. Verdriet dat zo groot is.

Wij missen Daan, wij denken aan Daan de hele dag en ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Merel, Tijs en Sterre missen hun broertje, weten niet goed te plaatsen wat hen is overkomen. Want wat is nooit meer als je 6, 5 of bijna 2 bent? Hoe weet je dan wat nooit meer is. Hoe weet je dan dat nooit meer echt nooit meer is. Hoe ga je om met je verdriet want Daan is er niet als we aan tafel zitten, Daan is er niet als we buiten spelen, Daan is er niet en we missen hem zo.

En wijzelf, Pim en ik, hoe ga je om met het feit dat je kind er niet meer is ? Hoe kan het dat je dan zelf “gewoon” door blijft ademen, leven…. Het is bizar en onwerkelijk en het klopt niet. Het klopt van geen kant dat ons mooie prachtige geliefde kind niet meer tijd heeft gekregen om bij ons te zijn. Om hier te zijn, zichzelf te zijn, groot te worden, de wereld te ontdekken en ongetwijfeld nog meer verschil te maken hier op aarde.

De wereld is mooier met Daan !

We willen iedereen bedanken. Bedanken voor de steun, de kaartjes, de mailtjes, de gebeden en gedachten. Het is fijn om te weten dat mensen geraakt zijn door Daan. We vinden het fijn als jullie Daan’s naam blijven noemen. Daan’s naam blijven noemen opdat hij niet vergeten wordt. Laat af en toe eens een ballon de lucht in, zodat hij daar mee kan spelen in de hemel…

Mochten er nog mensen zijn die verhalen/ herinneringen/ foto’s van Daan hebben…. Zouden jullie deze dan aan ons willen mailen ? Ze zijn voor ons van onschatbare waarde.

Dit bericht is geplaatst in Daan, Dank. Bookmark de permalink.

17 Reacties op Dankbetuiging

 1. Boris schreef:

  Lieve Paula en Pim,

  Zojuist het bericht gelezen dat jullie Daan niet meer bij jullie mocht blijven, met een brok in mijn keel terwijl de tranen over mijn wangen lopen…..

  Met heel mijn hart wens ik jullie heel veel sterkte en kracht toe,
  om samen door te gaan, om samen voor Merel, Tijs en Sterre te zorgen.

  Natuurlijk zullen jullie Daantje nooit vergeten en natuurlijk komt er weer een tijd dat jullie van de kleine en grote dingen in het leven zullen genieten. Maar het is zo oneerlijk dat jullie verder moeten zonder Daan.

  Jullie lieve Daan wordt niet vergeten, zolang hij nog wordt herinnert en zijn naam nog wordt genoemd.

  Veel liefs,

  Boris

 2. Karin schreef:

  In gedachten nog regelmatig bij jullie…

 3. Lieve Ouders,

  Zo herkenbaar wat jullie schrijven, Onze dochter is 3 januari j.l. overleden aan de gevolgen van neuroblastoom. Wilde graag een bricht achterlaten maar weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Het is zo oneerlijk, zo verdrietig, zo’n gemis. We wensen jullie ontzettend veel kracht toe.

 4. Jim schreef:

  Ik kan me nog goed herinneren dat ik met Daan gespeeld heb.
  En ik vond dat heel leuk.
  En ook met Merel en Tijs en Sterre.
  Ik denk dat Daan het nu in de hemel erg fijn heeft.

  groeten,
  Jim

 5. mari schreef:

  Het is niet te doen……………………….verder gaan, terwijl er een groot gat is ontstaan……
  Hoe ga je verder…………………..hoe pak je de draad weer een beetje op…………………..

  Als Daan naar jullie kijkt vanaf zijn prachtige wolk hoopt hij vast dat jullie ooit weer een beetje vreugde zullen ervaren……………………………….en dan geniet hij mee!

 6. Marianne schreef:

  Lieve familie Pelstra,

  De naam ‘Daan’ zal denk ik vele mensen even stil laten staan bij de gedachte aan jullie ‘Daantje Banaantje’. Mij in ieder geval wel, denk nog hartstikke vaak aan hem en hoop soms dat Daantje dat hoort, dat die weet dat er ook door ‘vreemde’ mensen aan hem gedacht word, want.. Daantje Banaantje heeft een diepe indruk achter gelaten!

  Groetjes

 7. Alide schreef:

  Streep hun naam niet door

  Streep hun naam niet door,
  al zijn zij tot stof vergaan.
  Streep hun naam niet door,
  alsof zij nooit hebben bestaan.

  ’t Liefste dat ik heb bezeten,
  ’t toekomstbeeld van mijn bestaan.
  Vraag me niet dat te vergeten,
  en gewoon weer door te gaan.

  Want ik wil weer verder leven,
  maar ik weet niet hoe dat moet.
  Ik hoor bij hen die achterbleven,
  overleven, dat vergt veel moed.

  Streep daarom hun naam niet door,
  noem hun naam en laat me weten.
  Dat ook jij niet zult vergeten,
  zo alleen kan ik verder gaan.

 8. Joke de Wolde schreef:

  Lieve Pim, Paula, Merel, Tijs en Sterre,
  Eerst gefeliciteerd met jullie prachtige boef!
  Maar wat een strijd moeten jullie leveren. Elk moment beseffen dat Daan niet lijfelijk bij jullie is.
  Maar hij is er, in jullie hart, in jullie gedachten, in alles wat jullie doen!
  Zo moedig zijn jullie, als ouders, als gezin, als Pim & Paula samen!
  Sterkte en liefs,
  Joke

 9. Dorita schreef:

  Lieve Pim & Paula Merel Tijs en jarige Sterre.
  allereerst heel hartelijk gefeliciteerd met Sterre ,het zal een feestdag zijn ,worden met een heel dubbel gevoel.Ik hoop toch dat jullie met de kinderen er een leuke dag van kunnen maken.

  Iedere ochtend keek ik eerst naar wat jij zo mooi alles kunt/kon beschrijven van Daan,maar nu nog kijk ik als eerste naar Daan en kijk naar zijn mooie “koppie”met die heerlijke ogen die soms zo ondeugend ,dan weer in gedachten dan weer… ja steeds anders, maar het waren Daans zijn ogies en nu? nu kijk ik naar de foto van Daan en de herinneringen komen dan vanzelf.
  Ik heb je al grapjes horen maken weer ff de “oude’ Paula, maar wat er van binnen zit
  dat intens grote verdriet,kon ik het maar wat verzachten.
  Paula & Pim probeer de mooie dingen te zien en er een beetje van te genieten hoe moeilijk dat soms ook is.
  En Daan echt dat wij hem nooit VERGETEN XX Daantje Banaantje XX

 10. babette, william en tristan (vp) schreef:

  Lieve allemaal,

  wat iedereen al beschreven hier boven voel ik ook zo mee. ik ken jullie niet en jullie mij ook niet.
  ik denk vaak aan daan, en aan jullie, als ik na mijn eigen kind kijkt en ik zie hem lachen of huilen of gewoon ondeugend doen dan denk ik aan jullie daan,
  hoe oneerlijk het leven is en kan zijn. ik kende de daan dan niet persoonlijk alleen via blogs en foto,s maar mijn hart zou die niet meer verlaten
  ik zal zeker eens samen met mijn zoon en vriend een ballon na boven laten gaan
  dag lieve daan !!!

  sterkte

 11. loes schreef:

  Lieve allemaal

  Wat een kracht komt er weer uit, hoe stuk jullie ook zijn. En ja jullie moeten doorgaan zoals iedereen zal zeggen, maar wat zal dat pijn doen. Ik heb jullie Daan alleen op foto,s gezien maar wat had ik hem graag gekend. En al heb ik hem niet gekend ik heb hem lief , net zoals ik dat bij jullie doe. Jullie leven zal nooit meer hetzelfde zijn maar ik hoop dat jullie het kunnen, het samen dragen. Daan wordt nooit vergeten,maar jullie worden ook nooit vergeten. Jullie hebben aan veel mensen laten zien wat liefde voor je kind(ren) is en hoever liefde gaat en dat deze liefde voor altijd is wat dan ook.
  Voor altijd jullie klavertje 4.

 12. marieke schreef:

  Lieve Pim,Paula,Merel,Tijs en Sterre,
  Er is niks meer gewoon na het logeerhuis van Sint.
  Wist dat dingen betrekkelijk waren maar nu….
  Ben er zo bij betrokken geraakt en dan… 6 februari zijn sterfdag, mijn geboortedag.
  Ik zal hem altijd herinneren als Daan met zijn geweldige ogen en ondeugende lach!
  Hoop dat jullie de kracht vinden om te genieten van het leven en jullie andere super klaverblaadjes.
  Denk aan jullie en ben altijd beschikbaar voor wat dan ook !!!
  lieve groet,
  Marieke

 13. Ramon, Jolanda en Steven schreef:

  Lieve Paula,
  Met heel veel bewondering en tranen lezen we jullie blog.
  Het is gewoonweg niet te bevatten wat er is gebeurd.
  Ook hier denken we dagelijks aan Daantje Banaantje, we zullen hem nooit vergeten!
  Hij heeft een speciaal plekje in onze harten veroverd.
  We hopen dat naar verloop van tijd het leven wat draaglijker wordt, ook al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan!
  Heel veel liefs en knufs van ons!

 14. tinneke schreef:

  Jullie kennen mij helemaal niet, maar ik ken jullie wel door deze blog en zo leerde ik ook jullie Daantje Banaantje kennen….en zo leerden ook mijn kinderen Daantje Banaantje kennen – ik vertelde hen over Daan, en ze werden er mee heel stil van – ik vertelde hen ook over hoe mooi ikDaantje Banaantje vind klinken… en dat ik er van overtuigd ben dat telkens ik Daantje Banaantje stilletjes in mijn hoofd laat klinken of het gewoon uitspreek, jullie Daantje, waar hij nu ook moge zijn, dit wel voelt of hoort en hij dan op zijn beurt naar jullie, zijn lieve ouders en zussen en broer een tekentje van troost stuurt….. en zo gaat Daantje Banaantje vrijwel dagelijks mee in de boekentas naar school, of wordt hij bij het vieruurtje genoemd, of gewoon heerlijk voor de televisie…. en ook ik neem geregeld een Daantje Banaantje mee naar het werk…..
  Lieve, lieve, lieve ouders en brusjes, wat voel ik mee met jullie verdriet en immens grote gemis, zeer goed beseffende dat ik nog geen miljoenste kan voelen wat jullie dag in dag uit voelen…. Door deze blog heeft jullie Daantje zo veel harten veroverd, voor langer dan altijd…..

 15. Elianne schreef:

  Het klopt van geen kant….en toch moeten jullie door. Zo oneerlijk.
  Leef jullie leven niet alleen voor Merel, Tijs en Sterre…maar ook voor jullie zelf. Jullie zijn het waard!
  Probeer te genieten van alles wat Daan niet meer gegeven is. Het is gigagantisch oneerlijk. Maar het is nog oneerlijker als het jullie niet lukt om te genieten van alles waar Daan zo graag van had genoten.
  Ik weet het, voor een relatief buitenstaander is het ‘makkelijk zeggen’….maar neem van me aan, het is goed bedoeld. Wij leven nog steeds met jullie mee!

 16. Esmeralda schreef:

  Lieve Pim en Paula,
  Daan word nog regelmatig bij ons besproken, aan tafel, als ze naar bed gaan, als de jongens willen uitleggen dat 96 een hele mooie leeftijd is om te sterven, want … En dan word het vaak even stil en laten we allemaal even onze gedachten gaan. Jullie plaatje klopt ook niet meer. Zelfs wij zien een gemis als we jullie met zijn vijfen zien. Wat eerst zo “gewoon” leek is nu een voelbaar pijnlijk gemis.
  Respect voor de manier waarop jullie doorgaan! En ik weet het moet, maar alleen omdat het niet anders kan.
  Heel veel liefs Esmeralda en haar mannen

 17. Alies schreef:

  Lieve Paula, Pim, Merel, Tijs en Sterre,

  Ik zal jullie Daan, jullie zoon, jullie broertje nooit vergeten. En velen met mij. Ik zal zijn naam noemen en zijn lach herinneren. Ik zal over hem praten, met jullie, met anderen. Ook al gaat mijn leven door, jullie zijn in mijn gedachten. Heel veel sterkte met doorademen, doorleven.
  Liefs,
  Alies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette