Afscheid

Vandaag hebben wij afscheid genomen van Daan.

Merel en Tijs hebben zelf hun kleren uitgezocht. Merel met roze en een jogging vest, Tijs een joggingbroek en blouse. Het jogging gedeelte omdat Daan ook een jogging broek aan heeft. De laatste tijd zaten deze het lekkerst en we wilden hem, ook nu hij dood is, geen pijn meer doen met een spijkerbroek.

Nadat familie en naaste vrienden afscheid hadden genomen sloten Pim en ik de kist en reden richting kerk in onze eigen auto.

Met eerst een kinderdienst voor Merel, Tijs, Sterre, neefjes, nichtjes, kinderen van vrienden en kinderen uit de klassen van Merel en Tijs.

We luisterden naar een verhaal, zongen liedjes en zagen foto’s van Daan. Na afloop liet iedereen een ballon op en reden wij naar het volgende gedeelte van het afscheid.

Al die tijd werden wij begeleid door 2 motoren van de Koninklijke Marechaussee. Daan is gek op tatu’s en het is geweldig dat deze 2 stoere mannen dit voor onze Daan wilden doen.

We kwamen aan bij de Cantharel waar we een broodje aten. Daan lekker bij ons. We aten in Daan traditie broodjes met knakworst, de kinderen konden even rennen en spelen, ontladen, dat was nodig voor ze.

De dienst voor genodigden was mooi, warm, vertelde het verhaal van Daan.

We tilden de kist van Daan samen met Merel en Tijs en Corine. Dit was ook in de kerk al het geval. Corine tilde Daan ook de kerk in toen Daan gedoopt werd.

Die kist, de kist van Daan. Zo mooi. Beschilderd door Tijs, Merel en Sterre. Met veel groen en blauw, pinguins, hello kitty en spiderman.

Een groot hart, een klavertje 4, heel fijn dat wij dit afgelopen week mochten doen samen met Karin van Creactief (bij haar hebben wij tijdens onze Opkikkerdag ook het prachtige schilderij gemaakt). Zo liefdevol en bijzonder.

Tijdens de volwassenen dienst sprak mama, sprak Corine en waren er woorden van de oncoloog van Daan. We luisterden naar muziek, zagen prachtige foto’s van Daan. De dominee las een tekst, en er was applaus. Applaus voor ons geweldig mooie, dappere, grappige, bijzondere Daan. Ook hier na afloop een laatste ballonnengroet. Zoals Tijs zei “de ballonnen gaan naar de hemel helemaal met Daan mee”.

Pim en ik hebben Daan samen naar het crematorium gebracht. Een zware rit maar wij wilden degenen zijn die het langst bij Daan waren. Het is niet te doen. Je kind weg brengen. Het is niet te doen, maar we deden het omdat het niet anders kon. Je hart word uit je lijf gerukt en er in stukken gesneden, niet compleet, weer in gestopt.

Na ons aller laatste afscheid, terug naar de Cantharel voor thee, .bastognekoeken en chips. Want dat zijn de dingen waar Daan zo gek op is. Merel, Tijs, neefjes nichtjes en vriendjes waren aan het spelen op de speeltoestellen die wij hadden mee genomen. Een bizarre toestand. We waren verdoofd, spraken verschillende mensen.

We zijn blij met alle donaties in de KIKA collectebussen, met de ingevulde herinneringskaartjes, die zijn ons zo dierbaar.

We laten hier nog weten hoeveel geld er namens Daan naar Kika is overgemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

34 reacties op Afscheid

 1. Eva Siebelink schreef:

  Lieve familie Pelstra,

  Ik wens jullie vanuit mijn hart, alle kracht en rust toe die jullie nodig zullen hebben om het verlies van Daan te kunnen bevatten en verwerken.
  Ik denk aan jullie.

  (leidster dikke maatjes 2007-2008)

 2. Jolanda, Ramon en Steven schreef:

  Lieve Paula en Pim,
  wat een mooi afscheid, geheel passend bij Daan! Diepe respect van ons voor de manier waarop jullie hiermee omgaan. Heel veel sterkte en heel veel liefde!

 3. Rudolf en Tilly Huisman schreef:

  Beste Pim en Paula,

  Wij vinden het vreselijk mooi, goed en vooral dapper dat jullie het afscheid zo gevierd hebben. Daan is in jullie geboren en jullie hebben hem samen naar zijn laatste plek gebracht. Respect!

  Daan had zich geen betere ouders kunnen wensen!

  Wij wensen jullie vreselijk veel sterkte met dit verlies…..

  Rudolf en Tilly Huisman

 4. heidi kuiper schreef:

  ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit oneerlijke verlies van jullie lieve Daan.
  Ik heb jullie al die tijd via de weblog gevolgd en altijd met tranen in mijn ogen. Veel respect hoe jullie hier mee omgaan.Weet zeker dat Daan vanaf nu altijd bij jullie is.

  liefs Heidi

 5. Ellen schreef:

  Lieve familie van Daan,

  Wat een prachtig verslag van een onnoemelijk zware dag. Na al die mooie woorden van anderen weet ik echt niet wat ik nog zou moeten schrijven, behalve dat jullie ook in mijn gedachten permanent aanwezig zijn. Ik wens jullie alle goeds voor de komende periode en vooral heel veel sterkte.

  liefs,
  Ellen

 6. Ruben Stuart schreef:

  Beste Pim en Paula,

  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen en ook laten weten dat het voor mij en mijn collega een heel bijzondere dag is geweest.
  We zijn er trots op om voor Daan met de motor mee te rijden!!
  Nogmaals veel sterkte!

  Ruben Stuart
  Kmar Veluwe

 7. Mirjam schreef:

  Jullie hebben er natuurlijk helemaal niks aan, maar ik heb veel aan jullie gedacht. De afgelopen weken, de afgelopen week helemaal, en op Daan’s dag, de dag van het afscheid liet het me de hele dag niet los.
  Je beschrijft het erg indringend, ik kan me de hele dag vrijwel voorstellen. Ook jullie verdoofde, verbijsterde gevoel, het gevoel van dit kan toch niet wáár zijn, en toch is het zo. Nu is de wereld compleet anders, jullie universum is ineens gekanteld. Zie nu maar eens verder te leven, zonder Daan, een onmogelijke opgave. Daarbij wens ik jou, jullie, het hele gezin, ongelooflijk veel kracht en liefde toe.
  Ik heb ook een wens voor jullie. Ik wens dat ooit, ooit, het leven weer zin krijgt voor jullie, dat je ooit de zon weer kunt zien schijnen. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg, je bent platgeslagen, verpletterd. Je moederhart is verscheurd, je wilt je kleine manneke knuffelen en kussen, en hij is er gewoon niet meer, om gék van te worden, en dan was hij ook nog eens zo onmenselijk ziek, alleen dat al te verwerken… Maar ik hoop voor je dat je ooit, echt ooit, zult voelen dat hij er op de één of andere manier weer of nog is, dat je leven niet alleen zin heeft maar ook echt de moeite waard is. Is ook zo natuurlijk, want je hebt ook je levende kinderen die jullie zo hard nodig hebben nu. Maar ook voor Daan hoop ik dat. Want je hebt hem zo mooi beschreven al deze tijd, zo dapper en sterk, zo levenslustig, zo vrolijk, zo’n doorzetter, ik denk dat hij zeker zou willen dat je doorgaat (ooit…), op een fijne manier, dat je weer vrolijk en blij kunt lachen.
  En uit alles wat je in deze blog geschreven heeft komt dat knalhard naar voren: je bent zelf ook zo’n vechter, zo’n doorzetter, zo sterk, zo’n waarachtig moederdier, ik weet wel zeker dat Daan het van geen vreemde had.
  Daarom wens ik je toe, ontzettend veel kracht en liefde voor nu en later, en ook de hoop dat voor jullie de vreugde en levenslust ooit weer terugkomt, naast het verdriet en gemis, voor Daan, door Daan, uit naam van Daan en zeker ook voor Merel, Tijs en Sterre.
  En voor nu gewoon een hele, hele dikke knuffel…
  Mirjam (iemand die via een ander ook al zo verdrietig blog een maand of drie geleden bij jullie aankwam en vaak met tranen maar ook bewondering je hele blog heeft gelezen)

 8. Elianne schreef:

  Het was een heel mooi afscheid. Ben super trots op jullie dat jullie dit geregeld hebben voor Daan, maar ook voor Merel, Tijs, Sterre, familie, vrienden, bekenden & collega’s…
  Zal nooit meer een nibb-ittje kunnen eten zonder aan Daan en jullie te denken.

 9. Marloes schreef:

  Het was een prachtig afscheid van jullie prachtige zoon. Het verdriet moet zo enorm zijn….daar kan ik niet bij. Ik wens jullie heel veel kracht, liefde en zegen om dit ergens een plek te kunnen geven. Ik blijf regelmatig voor jullie allemaal bidden.

  Groeten Marloes

 10. petra schreef:

  Ik als vreemde volg jullie al een tijdje
  Als moeder hoef ik denk ik niet zoveel te zeggen …al voel ik des te meer
  Wat een dráma voor jullie als familie
  Diep respect dat jullie er onder deze omstandigheden zo’n bijzonder afscheid van hebben kunnen maken
  *diepe zucht*
  Dit moest niet mogen …. verder niet de juiste woorden

 11. Bianca en Stefan schreef:

  Kleine held…je zel altijd een plekje in ons hart hebben.

 12. loes schreef:

  Lieve Paula,Pim en kindjes

  Wat heb ik bewondering voor jullie, je kind je alles is ziek en je moet na anderhalf jaar vechten en hopen loslaten.Dat kan niet, is onmenselijk en toch..
  Daan heeft een afscheid van jullie gekregen wat voor Daan staat.
  En nu?hoe nu verder.Ik hoop dat jullie elkaar zo stevig vast blijven houden als altijd met veel lieve mensen om je heen die er altijd voor jullie zijn.
  Ook al zien wij elkaar niet weet dat ik zielsveel om jullie geef.
  Liefs Loes

 13. Martijs schreef:

  Vandaag nog even op youtube de muziek terug geluisterd. Wat een mooi afscheid.
  Het applaus was voor de dappere daan maar ik denk ook zeker een beetje voor jullie allemaal bedoeld.
  Sterkte gewenst en groetjes namens de hele Fam.

 14. Joke de Wolde schreef:

  Lieve Pim en Paula,
  Wat hebben jullie je zoon een mooi afscheid gegeven! Zoveel liefde voor hem, voor jullie andere zoon en twee dochters. Mijn fotografenoog heeft ook de liefde tussen jullie twee gezien. Koester dat, koester elk moment, elke herinnering.
  Koester jullie.
  Ben blij dat ik dit voor jullie heb kunnen vastleggen!
  Ik heb zoveel respect voor jullie 2, wat jullie allemaal hebben gedaan voor Daan, maar ook voor de rest van jullie klavertje vier!
  Heel veel liefs!
  Sjook

 15. Peter Ham schreef:

  Beste Paula, Pim, Merel, Tijs en Sterre,

  Wat mooi en fijn dat wij dit met onze tatu’s voor jullie Daan hebben kunnen doen, hij zou het geweldig hebben gevonden.
  Namens al het personeel van de Koninklijke Marechaussee brigade Veluwe wensen wij jullie heel veel sterkte!

  Peter Ham
  brigadeadjudant

 16. Babette (VP), William en Tristan schreef:

  Lieve Familie Pelstra

  ik heb de laatste week heel erg vaak en veel aan jullie gedacht
  wat een ontroerend en mooie afscheid heeft jullie daantje banaantje gehad

  ik had zoiets al in gedachte. jullie zijn een bijzonder familie

  Veel sterkte niet voor de komende tijd. maar voor de rest van jullie leven
  want deze verdriet en pijn zal nooit slijten

  Veel Liefs

  Babette, William en Tristan

 17. Fred de Vries schreef:

  Een erg mooie dienst en eerbetoon aan Daan. Ontroerend en prachtig gedaan. Voor mij werd nog duidelijker hoeveel pijn en verdriet dit alles met zich mee heeft gebracht, zowel voor Daan als voor alle betrokkenen. Hopelijk kunnen jullie de draad weer oppakken. Het moet wel. Het is onomkeerbaar. Jullie kinderen zullen jullie daar bij helpen.

 18. Marianne schreef:

  Sprakeloos..

  Wat zijn jullie toch een bijzonder gezin.

 19. ellen schreef:

  Lieve Pim, Paula, Merel, Tijs en Sterre.
  Geheel op eigen wijze hebben jullie op een hele bijzondere manier afscheid
  genomen van jullie lieve zoon en broertje, Daan.
  Het is ook onmogelijk en onmenselijk om afscheid te moeten nemen van je kind.
  Het klopt niet, het hoort niet.
  Wat ik jullie mee wil geven is dat, hoe je het ook doet of wat je ook doet
  het altijd goed is. Niemand kan voelen wat jullie voelen alleen maar meeleven.
  Als je ergens niet aan toe bent, doe het niet. Blijf bij je eigen gevoel.
  Liefs van Ellen en Jeffrey.

 20. lies schreef:

  Wat een mooi afscheid en wat heb je het weer prachtig opgeschreven.
  Ik heb veel aan jullie gedacht gister. En nog.
  Heel veel sterkte met dit grote verlies van jullie lieve Daan.

  Liefs Lies en Thijs

 21. Anja (SOT) schreef:

  Zo mooi, zo eigen en zoooo persoonlijk .
  Tot laatst toe.
  Verscheurd door verdriet en toch zo krachtig.
  nu moet alles nog een plekje krijgen………..

  Sterkte

 22. Ingrid vE schreef:

  Lieve Paula,

  Wat laat je toch weer een kracht zien door dit afscheid zo puur en zuiver aan het papier toe te vertrouwen. En wat hebben jullie je kranig gehouden gister…. ik heb ongelofelijk veel respect voor jou en Pim en natuurlijk voor de kids.
  Heel erg veel sterkte en liefde voor elkaar voor de komende tijd met het verwerken van alles wat jullie ‘overkomen’ is. In gedachten veel bij jullie.

 23. Sylvia schreef:

  Beste Pim en Paula,

  Via familie hoorde ik van het overlijden van Daan. Maandag heb ik jullie verhaal van de laatste anderhalf jaar gelezen. Julie beleven de nachtmerrie van iedere ouder. Ook die van mij, met onder andere een kind van 3. De hele week zijn jullie in mijn gedachten geweest. En wat hebben jullie Daan een mooi afscheid gegeven.
  Daan is een van de redenen waarom ik ooit ambassadrice ben geworden van Kika. Op geheel persoonlijke titel wil ik jullie alvast bedanken dat jullie aan ons hebben gedacht.
  Ik wens jullie veel sterkte met het dragen van dit enorme verlies.

  Sylvia

 24. Marjolein schreef:

  Een nieuw sterretje schittert aan de hemel..

  Lieve Pim, Paula, Merel, Tijs en Sterre,
  Wat een mooi maar vooral moeilijk afscheid hebben jullie gistere meegemaakt. Geen woorden die dit kunnen beschrijven..

  Ik wens jullie veel kracht en liefde toe, ook de komende tijd.

  Dag lieve Daan.

  Liefs, Marjolein en Jeroen

 25. Lieve Paula, Pim, Merel, Tijs en Sterre,

  Zoveel aan jullie gedacht de afgelopen week. Na jouw telefoontje Pim is, ondanks dat we elkaar amper kennen, mijn hart veel bij jullie geweest… vooral vandaag. Het was een eer om (samen met mijn vader) jullie bij te staan in één van jullie wensen om deze dagen te dragen. Nu ik jullie bericht van vandaag lees… biggelt er een traan over mijn wangen. Jullie zijn een bijzonder gezin, de emoties afgelopen woensdag waren voelbaar, deelbaar en toch… voor en met de kinderen konden we een bijzondere tijd beleven. Ik wens jullie alle sterkte, Gods zegen.
  Tot ziens en welkom wanneer jullie eraan toe zijn.
  Karin

 26. Gina schreef:

  Wat een mooi afscheid van jullie Daan. Verdrietig en mooi tegelijk. Ik heb geen idee hoe het voelt om je kind weg te moeten brengen. Ik hoop het nooit mee te maken.
  Heel veel sterkte lieve Paula, Pim, Merel, Tijs en Sterre.

 27. Stephanie schreef:

  Paula, Pim, Merel, Tijs en Sterre,
  Wat speciaal dat jullie Daans verhaal met ons willen delen.
  Wat zal Daan trots en gelukkig zijn daar boven op zijn wolkje.
  Ik weet zeker dat hij naar jullie kijkt en bij jullie wil zijn. En dat is hij nog steeds.
  In jullie hart, in jullie herinneringen. Daan is altijd bij jullie en onderdeel van jullie.
  Mijn gedachten zijn bij jullie klavertjevier vier.

 28. een frisse starter schreef:

  Wat een fijn maar ook moeilijk afscheid van Daan. Ik wens jullie alle vijf heel veel sterkte toe met het verlies van jullie Daan. Hij houdt voor jullie de wacht als een sterretje aan de hemel. Liefs.

 29. Tiebolt schreef:

  Wat een mooi afscheid van een dapper mannetje! Daan zou apetrots op jullie zijn geweest.

 30. Patricia schreef:

  Lieve Paula, Pim, Merel, Tijs, Daan Star en Sterre, wat een prachtig afscheid van jullie Daan Banaan. Heel fijn dat er zo velen waren om jullie een heel klein beetje te steunen in dit onmenselijke afscheid.

  Gerjo en Patricia

 31. marieke schreef:

  lieve Pim en Paula,
  Wat een mooi afscheid van stoere Daan, heb diepe bewondering voor jullie en leef en huil intens met jullie mee.
  Dank voor dit mooie verslag van Daan’s laatste dag op aarde.
  Hij leeft voort in jullie en ik weet zeker dat hij meekijkt en af en toe zijn geweldige lach zal tonen.
  Ik zal hem nooit vergeten, dag kabouter Daan, ben blij je te hebben gekend en iets voor je heb kunnen betekenen in de laatste maanden op aarde!
  Lieve groet,
  Marieke

 32. Fam. Welgraven schreef:

  Geen woorden meer…
  Alleen maar veel verdriet.
  Tranen.
  Voor jullie.
  Voor Merel, Tijs en Sterre.
  En vooral veel bewondering.
  Voor dit bijzondere afscheid van een bijzonder en dapper kereltje.
  Veel sterkte gewenst met alles wat er op jullie pad komt.

  (Ruben heeft aangegeven niet bij de dienst aanwezig te willen zijn, omdat hij het te moeilijk vond. Hij is op zijn eigen manier met het overlijden van Daan bezig en we hebben hem hierin gesteund en hem veel getroost en geknuffeld.)

  Lieve groet, fam. Welgraven

 33. Jan en Alice Priem schreef:

  Beste Pim en Paula,

  Bedankt dat jullie dit laatste met ons allemaal wil delen via deze weblog.

  We wensen jullie heel veel sterkte de komende periode nu Daan helemaal uit jullie midden is.
  Maar Daan zal nooit weg zijn uit jullie gedachten.

  We denken aan jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette