Jarig?!?

En dan ben je 35. Waar ik normaal gesproken erg zenuwachtig ben voor mijn verjaardag had ik er dit jaar niet zo heel veel zin in eigenlijk. Maar goed, Merel en Tijs die weten dat mama jarig is, dus er moest iets gevierd worden.

Mama en Daan lagen nog lekker te slapen toen papa, Merel, Tijs en Sterre ons al zingend kwamen begroetten. Daan die de hele week ellendig wakker werd was zich ineens bewust van het feit dat mama jarig was en zong spontaan mee. Kijk, dat is nog eens wakker worden.

Na het zingen en heerlijke kusjes naar beneden voor een lekker ontbijt. Papa had enorm zijn best gedaan en de tafel zag er prachtig uit. Onder het eten mocht mama steeds een cadeautje uitpakken. Ik ben echt enorm verwend en heb naast de cadeautjes ook prachtige tekeningen gekregen.

Merel en Tijs gingen naar school en Daan voelde zich goed genoeg om mee te gaan.

Zo’n volwassenen verjaardag is natuurlijk niks voor kinderen. Nog voordat ze weg gingen vroegen Merel en Tijs wanneer “de mensen” nu eens kwamen en “als er een mens komt mam, dan moet hij vanavond weer komen anders kunnen wij m niet zien” … je zult eens wat missen Wink

’s ochtends kwam opa Alle Jan schalen met hapjes brengen.

’s middags kwam Lisa met Vera om taart te brengen. Lisa had een heerlijke kwarktaart gemaakt en een prachtige cake in champagnefles vorm. Wat lief van ze.

Oma Ria kwam vast een cadeautje brengen, net als Gerard en later buurvrouw Riet. De huisarts was er ondertussen ook voor haar wekelijkse bezoek.

Nadat de huisarts weg was gingen we snel de kinderen ophalen en toen mocht het feest wat hen betreft losbarsten.

Dat deed het ook en de visite kwam langzaam op gang.

Wat fijn dat we zo veel ontzettend lieve mensen om ons heen hebben. Tante Hetty, Bianca, Denny en Veerle, Alies, Frank en Miranda (Miran nog bedankt voor al je hulp !)

Denny en Veerle bleven gezellig eten met Nina en Damian, wat fijn was dat vooral ook voor Daan die Nina toch wel erg interessant vind (net als Tijs overigens dus dat wordt nog wat).

Na het eten kwam oma Ria weer terug ditmaal met opa Gerard, oma Jenny kwam en André en Corine, Freddy en Lisa, Mirjam, Barbara, Tom en Marente, Miranda. Het was gezellig en raar. De kinderen gingen om iets over 8 naar bed. Ze waren natuurlijk nog lang niet moe maar moesten toch gaan slapen, wat stom. Mama is door alle visite echt verwend en we gaan nu dus op zoek naar een bad waar Daan, Merel, Tijs en Sterre lekker in kunnen spetteren. Daan vindt badderen heerlijk namelijk maar in ons ienieminie babybadje pas hij toch echt niet meer met zijn “dikke 3 jarige billen”

En ondertussen had ik het gezellig en vond ik het zinloos om jarig te zijn tegelijk.

’s Middags hadden we namelijk met de huisarts besproken dat we nu echt met de pijnbestrijding moeten gaan beginnen bij Daan. ….  Het is geen griepje nee “het” is begonnen. Hoe snel “het” zich ontwikkelt dat weet niemand maar goed, we zijn dus begonnen met pijn bestrijding. Confronterend want tot nu toe had ik af en toe nog het geloof dat het over iemand anders ging en niet over mijn Daantje Banaantje. Want hé mijn Daantje, die liep rond of er niets aan de hand was. Tot vorige week woensdag dus. Sindsdien loopt hij geen trap meer, dat kan hij niet zegt hij, en ligt hij veel op de bank vanwege pijn in zijn hoofd. Ellende, wat een gruwelijke rotziekte is het toch !

De pijnbestrijding is dus begonnen en we weten niet of we direct op het goede spoor zitten, daarbij merken we aan Daan dat te veel indrukken niet goed voor hem zijn en dus willen we iedereen vragen voortaan eerst te bellen voordat je langs komt. Tot nu toe heeft onze deur altijd voor iedereen open gestaan, dat vinden we gezellig en het past bij ons, maar het kan niet meer. We moeten aan Daan en onszelf denken nu. Het betekent niet dat er niemand meer langs mag komen, maar gedoseerd is nu belangrijk.

Tot slot nog even dit: In 1 van mijn vorige blogs vroeg ik om een dvd’tje van Brandweerman Sam, als iemand die had liggen zeg maar. Nou dat hebben we geweten. De dvd’s vlogen ons om de oren Wink Wat lief ! Wel een beetje jammer dat onze dvd speler het heeft begeven maar goed, dat lost zich ook weer op. Vandaag ontving Daan zelfs een echt brandweerman Sam pakket met magneten en puzzels.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

11 Reacties op Jarig?!?

 1. Lotte schreef:

  Mag ik eerst even een dikke knuffel aan Pim geven?Ik vind het zo geweldig om te lezen dat hij samen met jullie klavertje 4 zo zijn best heeft gedaan voor jou verjaardag!Echt Pim dat heb je super gedaan!
  Wat fijn ook om te lezen dat er zoveel lieve mensen op je verjaardag waren om van deze dag hoe dan ook toch een feest te maken.
  Bij het verder lezen van je bericht knijpt mijn keel dicht.””Het” is begonnen.Tranen rollen over mijn wangen,vind het zo oneerlijk.Mannetje wat vind ik je toch een mooi,stoer,heerlijk en dapper ventje!
  Ik hoop dat jullie met de pijn bestrijding op het goede spoor zitten en dat jullie nog een lange maar vooral goede tijd gegeven is met jullie Daantje Banaantje.
  Veel liefs Bart,Lotte,Jesse & Mick

 2. Babette (VP) en William en Tristan schreef:

  wat onzettend naar dat HET nu is begonnen.
  ik had nog zo gewild dat jullie nog een heel peroide zullen krijgen met jullie kleine daan.

  ik wou jullie heel veel sterkte wensen. ik denk elke dag wel een paar keer aan jullie
  veel sterkte in deze moeilijk peroide en die nog gaat volgen
  want niemand wil afscheid nemen van een dierbare zeker niet als het een dierbare je eigen kindje is

  Veel liefs

  Babette (vp) en haar vriend William
  en zoontje Tristan

 3. Gina schreef:

  Kippenvel, stiekem toch gehoopt dat het moment nog lang op zich zou laten wachten. Maar helaas. Heel veel sterkte!

 4. Suzan Das schreef:

  Wat vreselijk om te lezen dat HET begonnen is. Ik denk heel vaak aan jullie.
  Ik hoop echt dat jullie nog lang van elkaar kunnen genieten!

  Je schreef over een bad waar Daan in past. Wij hebben een bibabad. Dat is een opklapbaar bad en daar past jullie Daan in. Zelfs samen met 1 van zijn zusjes of broer.
  Je kan die kopen bij het Babykamerpaleis. Misschien is het een idee.

  Veel sterkte de komende tijd!
  Gr. Suzan

 5. DDES schreef:

  Weet niets te zeggen, maar dit herkennen jullie vast wel:
  “Love over healing
  Love over healing now
  It’s time to believe it
  All that we have is now”
  Wij wensen jullie heel veel sterkte, liefde en waardevolle tijd samen!
  Een dikke knuffel voor allemaal.
  Dennis, Daphne, Eline en Sjoerd

 6. ellen schreef:

  Lieve Pim en Paula.
  Heel veel sterkte! Ik denk aan jullie.
  Liefs van Ellen.

 7. Cindy VP schreef:

  Wat een klap dat HET nu toch echt begonnen is. Niemand wil afscheid nemen van een dierbare en al zeker niet van je eigen kind. Ook het zien van je kind met pijn is onbeschrijflijk. Wat hoop ik dat onnodig pijn lijden jullie Daantje bespaard gaat blijven.

  Heel veel kracht toegewenst voor jullie allemaal.

  Liefs Cindy

 8. lidewijde schreef:

  Lieve familie ,
  Ik ben door marieke op jullie bijzondere familie en Daan gewezen.
  Wat een triest nieuws nu te lezen dat HET begonnen is.
  Word er even helemaal stil en koud van.

  Wens jullie heel veel sterkte en vind het knap hoe jullie dit alles kunnen verwoorden.
  Ik hoop dat ik nog iets kan doen .
  Zal jullie zeker blijven volgen .

  Liefs Lidewijde Blaauw

 9. Tessa (VP) schreef:

  Voor iemand als ik die alleen de weblog volgt leek het nog zo goed te gaan met jullie mooie Daan. Vreselijk om je nu te zien schrijven dat ‘het’ begonnen is. Ik hoop dat de pijnbestrijding zijn werk doet en dat jullie samen toch nog veel mooie momenten gegund zijn!

 10. marieke schreef:

  Wat een nare boodschap op je verjaardag, ik hoop dat de huisarts de juiste pijnbestrijding heeft gekozen en dat Daan zonder pijn in zijn hoofdje is.
  Er gaat geen dag voorbij of ik (en velen met mij) denken aan jullie gezin en het grote verdriet en zou net als iedereen iets willen doen om het ongedaan te maken en jullie verdriet te verlichten….
  Wat een K ziekte is het toch, zo onberekenbaar en het ging nog zo goed!

  Liefs marieke

 11. Esmeralda schreef:

  Wat een fijne dag heeft je verjaardag toch nog kunnen worden.
  Ik was zo benieuwd naar het bezoek van de huisarts, maar vrees is toch waarheid geworden.
  Mijn telefoon en mail is geduldig, ik zal er zijn!
  Liefs Esmeralda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette