School


 



Vanmiddag mocht Daan oefenen op school.

Toen we thuis kwamen uit Villa Pardoes lag er een kaartje op de deurmat waarop stond dat Daan vanmiddag mocht komen in de klas van juf Esther.

Samen met Merel gingen we op pad, Tijs moest eerst nog naar logopedie.

We begonnen met zitten in de kring, toen luisteren naar een verhaal verteld door juf Esther en het zingen van een liedje. Mama werd door Daan de gang opgestuurd.

Tijdens het zingen van een liedje wilde Daan toch wel graag dat mama kwam en zo geschiedde.

Daan mocht samen met Merel (en een klein beetje hulp van mama) een mooi potje beplakken waar een waxinelichtje in kon voor de kerst. Merel deed hetzelfde, en Tijs had het ’s ochtends al gedaan.

Om 2 uur kwam Tijs de klas weer inlopen en deed Daan ondertussen een spelletje. Het was grappig om te zien hoe Daan contact had met de vriendjes van Tijs (Jesse, Miquel en Djoeke). Mooi ook om te merken hoe lief ze voor Daan waren. Na het spelletje spelen mochten we nog even buiten spelen. Daan vond (met hulp van juf Esther) al snel een mooie fiets en weg was hij. Tijs en Merel waren lekker aan het rennen en Daantje vermaakte zichzelf ook prima. Na een goede 20 minuten kreeg Daan het toch wel koud en wilde hij graag naar binnen. Samen met mama een boekje lezen, nog een spelletje doen en af en toe door het raam zwaaien naar Tijs en Merel.

Isadora uit de klas van juf Elle zwaaide af en toe lief vanuit de gang waar de jassen hangen naar Daan. Alle kindjes kwamen weer naar binnen, er werd nog een verhaaltje verteld en toen mocht Jivan zijn traktatie uitdelen. Jivan is namelijk 6 jaar geworden.

De hulpjes van de juf kregen een mooie sticker en ook Daan kreeg een sticker op zijn hand want als je voor het eerst naar school gaat, hoort daar een sticker bij.

Met zijn nieuwe tas in de hand, het zelfgemaakte potje en de traktatie zochten we papa op die op het schoolplein op ons stond te wachten. Het was heel fijn dat Daan dit mee mocht maken. Onze dappere Daan die al zo lang roept “ik 4, ik school, ik tand uit” … nou dat van die school dat is alvast gelukt en als we ome André even vragen wil hij vast net als vroeger bij mama best een tand uit Daan z’n mond slaan J

Lieve juf Esther en alle andere mensen op de Kring, wat fijn dat jullie zo meeleven en je best doen voor Daan, Merel en Tijs.

Lieve Daan, wat ben ik trots op je. Hoe dapper je naar school ging, mee deed met de andere kindjes en gewoon omdat je bent wie je bent.

En Merel en Tijs, dank je wel. Dank je wel dat jullie zo ontzettend lief zijn geweest voor Daan. Jullie hielpen hem de middag door en dankzij jullie liefde en steun durft Daan alles aan.

Dit bericht is geplaatst in Daan. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar School

  1. Marieke schreef:

    een droom die uitkomt, wat gaaf!! Hier biggelt er een traan over mn wang, jullie zijn allemaal kanjers!! Liefs Marieke, Robert, Brett & Lynn

  2. ingrid schreef:

    wat een prachtige foto…. Daan naast zijn grote zus beide in de ban van wat er verteld wordt. En wat ziet hij er goed uit!! Ga zo nog maar even lekker een tijdje door

  3. ellen schreef:

    Lieve familie. Met tranen in mijn ogen lees ik weer jullie berichtjes. Hoe jullie dit toch allemaal moeten doorstaan. En respect ook voor de juffen die deze mooie eerste schooldag voor Daan waar hebben gemaakt. Fijn dat jullie een mooie week samen hebben gehad wat ook weer erg dubbel is. Liefs van Ellen.

  4. marieke schreef:

    wow stoer hoor Daan, echt naar school en meteen al een werkje gemaakt !! super. lieve familie , ik heb zo'n respect voor jullie en hoe jullie het toch zo "gewoon"mogelijk laten zijn voor de kinderen, echt geweldig. lieve groet, marieke

  5. Barbara schreef:

    Lieve Daan, Een hele middag naar school geweest, stoer zeg! Lekker gespeeld met de andere kinderen en geknutseld, je bent druk geweest! Wat vond je het leukste om te doen? Moeilijke vraag, alles was natuurlijk leuk! Kan me heel goed voorstellen dat mama trots op je is, grote vent!

  6. Fam. Ambrawo schreef:

    Lieve dappere Daan. Wat zag dat er stoer uit met je grote tas de school in stappen. Wat is het leuk hè op school. En gelijk al een werkstukje gemaakt… Dan hoor je daar helemaal thuis!!!

  7. Alies schreef:

    Prachtig; Daantje naar school. Wat een bijzondere dag. Dapper van jullie allemaal. Liefs, Alies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette